Primarul Dan Stroe: ”Anul 2023 a fost un an bun!”

de | 18.12.2023 13:19 | Rural, Administrație

”Anul 2023 a fost unul bun pentru comuna Bradu”, a declarat primarul localității într-o conferință de presă susținută luni la Primăriei, în timpul căreia a prezentat un raport al activității din anul care urmează să se încheie. Edilul spune însă că și-ar fi dorit să demareze mai multe investiții, un obstacol în acest sens fiind prețurile care au crescut și de câteva ori.

”Cu toate acestea, am reușit să demarăm câteva proiecte pe care brădenii le așteptau de mai multă vreme și derulate din bugetul local, un buget generos, dar insuficient la solicitările pretențiile și pretențiile brădenilor. În afară de buget, am accesat și bani pe ”Anghel Saligny” și Planul Național de Redresare și Reziliență, care au completat investițiile la nivel local și au venit în sprijinul nostru pentru a degreva puțin bugetul. Toate eforturile noastre s-au materializat și s-au îndreptat către partea de dezvoltare. Aș vrea să le mulțumesc celor din Primăriei și echipei, care au dat încă o dată dovadă de profesionalism, dar și Consiliului Local”, a declarat primarul Dan Stroe.

Comuna Bradu a avut în 2023 un buget de 39 de milioane de lei, pentru investiții fiind alocate 16 milioane de lei. Pe partea de infrastructură, administrația și-a îndreptat atenția către extinderea de utilități publice, extinderea rețelei de apă, canalizare menajeră și pluvială. Pe DJ 659 canalizarea pluvială a fost extinsă între străzile Buna Vestire și Drumul Scoarței, pe sensul de mers spre Suseni, pe partea stângă. De asemenea, până la sfârșitul anului 2024 ar trebui finalizată și amenajarea trotuarelor pe drumul județean. Două mari proiecte au fost obținute prin programul ”Anghel Saligny”, ”Amenajare Valea Geamăna”, unde deja se lucrează și ”Modernizare 14 străzi”.

Microbuz electric pentru elevii din localitate

Atenția administrației a fost îndreptată și către părinții din comună, în acest sens fiind construit și un loc de joacă modern pe strada Livezilor din spatele Târgului Săptămânal. În 2023 localitatea Bradu a aderat la transportul public metropolitan, care se desfășoară în bune condiții, cu stații modernizate.

La Bradu s-au pus bazele și construirii unui centru de zi pentru copiii cu dizabilități, unde 45 de copii între 3 și 16 ani vor putea beneficia de diferite servicii (cabinet de psihoterapie, logopedie, terapie ocupațională, kinetoterapie, masaj). De asemenea, elevii din localitate ar urma să beneficieze din luna februare de un microbuz electric. Prin PNRR, s-a obținut și un proiect pentru dotarea cu aparatură și mobilier a școlilor din comună.

Primarul Dan Stroe și-ar dori ca la Bradu să fie înființat și un adăpost pentru animale: ”Așa cum avem ADIA Apă Canal și Transport, am putea să facem și un ADI pe partea de adăpostire a animalelor, nu doar a câinilor și pisicilor găsite pe domeniul public, ci și a altor animale care sunt confiscate sau găsite pe domeniul public, iar legea permite să fie luate și adăpostite într-un loc sigur.”

Edilul și-a anunțat și candidatura pentru alegerile care vor avea loc în 2024.

”Mai mult ca sigur voi candida pentru încă un mandat”, a spus Dan Stroe.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primaria Bradu