Trei avioane F-16 Fighting Falcon achiziționate de la Regatul Norvegiei au ajuns în țară

de | 19.04.2024 14:51 | Național, Administrație

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, a anunțat Angel Tîlvăr, ministrul apărării naționale.

avioane F-16

Foto: Facebook Angel Tîlvăr /  Sursa foto: MApN: Bogdan Pantilimon

Prin sosirea graduală, pe parcursul acestui an și a celui viitor, a celor 32 de aeronave multirol F-16 Fighting Falcon, care vor înzestra încă două escadrile ale Forţele Aeriene Române , România își consolidează capabilitățile de apărare aeriană la un nivel adaptat provocărilor de securitate din regiune”, mai transmite ministrul Angel Tîlvăr pe pagina de Facebook. 
avioane F-16

Foto: Facebook Angel Tîlvăr /  Sursa foto: MApN: Bogdan Pantilimon

Acesta mai precizează faptul că aeronavele F-16 vor avea un rol important în menținerea unei posturi aliate credibile de apărare și descurajare a oricărei agresiuni pe flancul estic și vor asigura tranziția pentru forțele noastre aeriene către era generației a V-a – înzestrarea cu aeronavele F-35.
avioane F-16

Foto: Facebook Angel Tîlvăr /  Sursa foto: MApN: Bogdan Pantilimon

De precizat că aceasta este a doua serie de trei aeronave F-16 achiziționate de țara noastră de la Regatul Norvegiei și a pachetului de bunuri și servicii aferent, prima fiind recepționată la sfărșitul anunlui 2023, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea.

 

Foto: Facebook Angel Tîlvăr

Sursa foto: MApN: Bogdan Pantilimon

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) Simfonia Lalelor, în siguranță! Recomandări făcute de polițiștii argeșeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: