În primul weekend din iunie, la Cinema ”București”. Filme premiate la festivaluri internaționale

de | 01.06.2023 14:49 | Știri, Lifestyle, Pitești

Vara începe la Pitești cu filme premiate la festivaluri internaționale, în primul weekend din iunie, la Cinema ”București”! Vineri debutează American Independent Film Festival – Itinerant, o caravană cu filme americane, recunoscute pentru poveștile lor curajoase și actorii de renume.

Pe 2 iunie, spectatorii se vor putea bucura de proiecția în premieră a filmului Wendy, de Behn Zeitlin, prezentat în premieră la Sundance. Această adaptare a lui Peter Pan, reinventează povestea clasică, într-un cadru complet nou. Odată cu amenințările la adresa copilăriei lor veșnice, Wendy trebuie să-și salveze frații și pe ceilalți copii de pe insulă, cu ajutorul celui mai puternic lucru pe care îl are: dragostea pentru familia ei.

Caravana Zilele Filmului Românesc 2023

Proiecțiile continuă pe 3 iunie, atunci când Caravana Les Films de Cannes à Pitești propune publicului o selecție de filme de autor, din competiția Festivalului de Film de la Cannes. Așadar, piteștenii se vor putea bucura de comedia franțuzească Le Discours, regizată de Laurent Tirard, după un roman al celebrului Fabcaro. Caravana Zilele Filmului Românesc 2023 încheie programul de la Pitești pe 4 iunie, când va rula în premieră la Cinematograful ”București”, R.M.N., cel mai recent titlu semnat Cristian Mungiu, care a avut premiera mondială în selecția oficială a festivalului de la Cannes, și care va fi însoțit de un mesaj din partea regizorului. Filmul este o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor.

Programul proiecțiilor se regăsește pe www.filmedefestival.ro.

American Independent Film Festival – Itinerant

Vineri, 2 iunie, 18:00: Wendy, regia Behn Zeitlin

Caravana Les Films de Cannes à Pitești

Sâmbătă, 3 iunie, 18:00: Le Discours, regia Laurent Tirard, Cannes 2020.

Caravana Zilele Filmului Românesc

Duminică, 4 iunie, 18:00: R.M.N., regia Cristian Mungiu, Cannes 2022.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Întreruperi de curent la Bradu în data de 2 iunie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești