Principele Regent Nicolae va fi repatriat și înhumat astăzi la Curtea de Argeș

de | 29.03.2024 10:17 | Județean, Importante, Lifestyle

Guvernul României a aprobat, la începutul acestui an, repatrierea osemintelor Principelui Regent Nicolae al României, dar și ale soției sale, Ioana.

Astfel, cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria va fi repatriat și înhumat astăzi la Curtea de Argeş.

Slujba de reînhumare va avea loc la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș, începând cu ora 12.00 și va fi oficiată de Preafericitului Patriarh Daniel, Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului.

Mormântul Principelui Regent Nicolae va fi lângă cel al fratelui său mai mare, Regele Carol al II-lea, în Pridvorul Noii Catedrale.

Aeronava purtând osemintele Principelui Regent Nicolae și cele ale soției sale Ioana a aterizat la București în seara de 27 martie 2024. În aceeași seară, sicriele au fost depuse în Palatul Episcopal și Regal de la Curtea de Argeș, în Paraclis, în prezența reprezentanților Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, ai Casei Majestății Sale și ai Armatei. A fost rostită o rugăciune de către Preacuviosul Arhimandrit Caliopie, starețul mânăstirii Curtea de Argeș.”, anunță Familia Regală a României într-o postare pe Facebook.

La ceremonia militară și religioasă, Majestatea Sa Custodele Coroanei va fi reprezentată de Alteța Sa Regală Principele Radu. De asemenea, vor fi prezenți și reprezentanți ai Guvernului, ai Armatei Române, ai societății civile, precum și membri ai Casei Regale.

Accesul presei și al publicului va fi permis în fața Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale de la Curtea de Argeș.

Principele Nicolae al României s-a născut pe 3 august 1903 la Castelul Pelișor din Sinaia și a fost botezat de către Împăratul Rusiei, Nicolae al II-lea.

El  a copilărit la Sinaia şi la Bucureşti şi a devenit ofiţer al armatei române.  A fost Regent al României, între 1927 şi 1930, când, pe tronul României, a urcat Regele Carol al ll-lea

La vârsta de 75 de ani, el a murit la Madrid și a fost înmormântat la Lausanne, în Elveţia.

Foto: Facebook Familia Casei Regale/ wikipedia

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Principele regent Nicolae al României va fi reînhumat vineri la Curtea de Argeș

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş

Ultimele articole