Prințul Charles vine în România! Moștenitorul tronului are un scop precis!

de | 24.05.2022 17:45 | Știri, Cultură, Eveniment, Național, Politic

Prințul Charles dorește să cunoască situația ucrainienilor din România

Prinţul Charles al Marii Britanii ajunge miercuri, 25 mai, în vizită în România. Acesta împreună cu preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni la Palatul Cotroceni. Apoi, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Consort îl vor primi împreună la Palatul Elisabeta.

Tot în această zi, Prințul Charles va vizita centrul pentru refugiaţi ucraineni organizat la Romexpo, acesta va fi însoţit de Majestatea Sa Margareta. Scopul acestuia este de a observa răspunsul autorităților române la situația critică umanitară a ucrainienilor din ultimele luni de război.

Principele de Wales a vizitat Palatul Elisabeta și în anii 2011, 2016, 2017 şi 2018.

De asemenea, Prințul Charles a desfășurat mai multe vizite în România de-a lungul anilor, unul dintre cele mai valorificate motive fiind satul Viscri.

Datorită Prințului Charles, moștenitorul Tronului Britani, satul Viscri este un punct de atracție pe harta turistică a României și a Europei încă din anul 2000.

Acesta a ajuns pentru prima dată, în primăvara anului 1998, în localitățile din Transilvania A fost nevoie doar de această vizită pentru a se îndrăgosti pentru totdeauna de această zonă României. De atunci, revine regulat în țara noastră, unde a înființat o fundație. Prințul are la activ 10 proprietăți pe care le-a renovat în spiritul tradițional din acea zonă și care sunt închiriate turiștilor. El este implicat constant în promovarea turismului sustenabil și a tradițiilor locale, dar și în protejarea naturii.

Prințul Charles se declară un urmaș îndepărtat al domnitorului Vlad Țepeș. Domnitorul Valahiei este chiar sursa de inspirație a scriitorului irlandez Bram Stoker în crearea personajului Dracula. Prințul amintește constant celor care-l întreabă despre pasiunea sa evidentă pentru Transilvania, loc de care acesta s-a îndrăgostit de-a lungul timpului.

De asemenea, Prinţul de Wales participă în mod activ în susținerea comunităților tradițional-rurale din România. El face acest lucru chiar cu mult timp înainte să ne viziteze meleagurile.

Încă din anul 1998 până în prezent, Prințul este prezent aproape în fiecare an în România. De asemenea, în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

Citește, de asemenea, pe anchteonline.ro

(VIDEO) Tragedie la o biserică din Merișani! A vrut să ajute preotul din sat și s-a curentat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis