Proba practică susținută pentru categoriile A1, A2 și A, înregistrată audio-video

de | 31.01.2023 19:02 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Județean, Național

Executivul a aprobat astăzi un act normative prin care este extinsă obligativitatea înregistrării audio-video a probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere și pentru categoriile A1, A2 și A, cu excepția probei susținută în poligon. Totodată, se reglementează și competența D.G.P.C.Î. de a elibera permisul de conducere internațional.

”Ordonanţa pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost aprobată astăzi, 31.01.2023, în ședința de Guvern. Proiectul de act normativ este promovat din inițiativa Ministerului Afacerilor Interne și are ca scop îmbunătățirea cadrului legal din acest domeniu. Prin Ordonanță se creează cadrul legal în baza căruia este ținută evidența centralizată a vehiculelor înregistrate la nivelul primarilor comunelor, orașelor, municipiilor şi sectoarelor municipiului București, prin constituirea unui registru unic de către Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări”, se arată în comunicatul de presă emis de MAI.

Eliberarea permisul de conducere internațional

De asemenea, prin prezentul act normativ este extinsă obligativitatea înregistrării audio-video a probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere și în ceea ce privește proba practică susținută pentru categoriile A1, A2 și A, cu excepția probei susținută în poligon. Mai mult, ordonanța adoptată astăzi reglementează și competența D.G.P.C.Î. de a elibera permisul de conducere internațional. Modalitatea și condițiile de emitere urmează să fie stabilite, cât mai curând posibil, prin regulamentul de aplicare a O.U.G. nr.195/2002, în conformitate cu prevederile Convenției asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 și ratificată de România prin Decretul nr. 318/1980.

Foto descriptiv. Sursă foto: digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primii 5 milioane de români își fac cartea de identitate electronică gratuit

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAI

Ultimele articole