Procesul de ucidere din culpă al lui Ilie Penescu poate să înceapă!

de | 21.12.2023 19:00 | Din ediția tipărită, Lifestyle, Pitești

▼ Camera preliminară a respins toate excepţiile invocate de fostul patron de la PIC, Ilie Penescu.

Săptămâna trecută, judecătorul de cameră preliminară s-a pronunţat cu privire la legalitatea procedurii de trimitere în judecată a fostului coproprietar al hipermarketurilor Pic, Ilie Penescu, într-un proces în care acesta este acuzat de ucidere din culpă.

În vara anului trecut, în hala firmei Hera Packing SRL, societate administrată de soţia omului de afaceri, a avut loc un grav accident de muncă, soldat cu moartea unui angajat. Conform anchetatorilor, un bărbat care manevra un utilaj de ambalare, deşi acesta era încadrat ca agent de curăţenie, a căzut de la înălţime. Procurorii au stabilit că angajatul ar fi urcat pe utilaj la indicaţiile lui Ilie Penescu, cel care, deşi nu apare în actele firmei, se pare că s-ar fi ocupat de fapt de afacere:

Pentru această activitate, victima a urcat la o înălţime de aproximativ 2,5 metri, pe o platformă neamenajată corespunzător, fără echipament de protecţie (era îmbrăcată în ținută civilă și desculţă) pe o rampă improvizată din metal şi paleţi din lemn. La un moment dat, acesta s-a dezechilibrat şi a căzut de la înălţimea de aproximativ 2,5 metri suferind leziuni la cap, incompatibile cu viaţa”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Despre acest caz, AnchetaOnline.ro a scris în articolul Ilie Penescu – trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Ilie Penescu şi firma Hera Packing SRL, reprezentată de soţia omului de afaceri, au fost trimişi în judecată pe 9 august, iar săptămâna trecută judecătorul de cameră preliminară a dat undă verde începerii procesului pe fond:

Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Penescu Ilie. […] Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, privind pe inculpaţii Penescu Ilie şi SC Hera Packing SRL, trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. […]

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Penescu Ilie şi SC Hera Packing SRL. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii.” – se arată în încheierea şedinţei de judecată de luni, 11 decembrie.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primarul Ion Georgescu s-a angajat pentru o zi la Dacia şi a primit salarii compensatorii de 91.698 lei

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ilie Penescu | Judecătoria Piteşti | PIC