anchetaonline.ro

Avem oficial procuror general al Argeşului! Alin Stoica a promovat examenul

de | 02.12.2022 08:30 | Eveniment, Administrație

Punct final în concursul desemnat procurorilor, pentru ocuparea posturilor vacante de conducere din parchete. În Argeş, au fost disponibile pentru această sesiune şase posturi, însă doar pentru trei dintre acestea s-au înscris doritori.

Alin Stoica a promovat examenul pentru funcţia numărul unu din procuratura argeşeană

Cea mai importantă funcţie scoasă la concurs a fost cea de procuror general, funcţie ocupată cu delegaţie de aproape un an şi jumătate de către  Alin Stoica. Acesta a fost, de altfel, şi unicul candidat la şefia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti. Alin Stoica a obţinut nota 8,87 la prezentarea proiectului managerial şi 9,00 la proba scrisă, adjudecându-şi cu media 8,93 mandatul pentru următorii trei ani .

Alin Stoica este magistrat din martie 2007, atunci când fostul preşedinte Traian Băsescu a semnat decretul de numire a sa în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. Doi ani mai târziu, Alin Stoica s-a aflat pe lista magistraţilor lăudaţi de procurorul de atunci al României, actuala şefă a Pechetului European, Laura Codruţa Kovesi, „pentru merite deosebite in perioada 2008-2009, rezultate din instrumentarea unui număr mare de cauze, un numar ridicat de rechizitorii, cauze complexe şi cu impact in comunitate”.

Şi adjuncta sa, Camelia Morăreanu, a dat examen pentru a ocupa cu acte în regulă funcţia de procuror general adjunct, pe care este delegată de circa trei ani. Cu media finală 8,13 (8,66 la proiect şi 7,60 la proba scrisă), aceasta va face echipă cu Alin Stoica în următorii ani.

Şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş prim-procurorul adjunct delegat în vara acestui an a promovat examenul. Astfel, Constantin-Florin Chiţu a obţinut media finală 8,17 (8,14 la proiect şi 8,20 la testarea scrisă) şi va continua să facă echipă cu Laurenţiu Palaghiea.

 

Cine îi ia locul adjunctului Parchetului Piteşti care a plecat la DIICOT

În şedinţa de săptămâna trecută, pe ordinea de zi a Secţiei pentru procurori a CSM s-au aflat două puncte care au vizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. Pe de o parte, s-a dispus încetarea mandatului funcţiei de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a magistratului Cosmin Cristescu, după ce acesta a susţinut un interviu şi a fost admis ca procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti.

Pe de altă parte, CSM a analizat şi a aprobat propunerea în ceea ce priveşte succesorul procurorului Cristescu. Acesta este Mihai Andrei Gheorghe, de la Parchetul Piteşti, care va fi propus pentru delegarea în funcţia de adjunct al PJP. Mihai Andrei Gheorghe are mai puţin de patru ani experienţă ca magistrat, fiind numit, prin decret prezidential, în funcţia de procuror la începutul anului 2018.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Ultima Oră! Judecătorul Gabriel Apostol din Pitești și-a injectat benzină în venă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alin Stoica | Curtea de Apel Pitești | DIICOT | Laura Codruţa Kovesi