anchetaonline.ro

CSM a aprobat: procurorul Antonia Diaconu preia şefia DIICOT Piteşti

de | 15.11.2022 21:00 | Știri, Eveniment, Pitești

Schimbare la conducerea unuia dintre cele mai de temut parchete din Argeş! Săptămâna aceasta, în şedinţa Secţiei pentru procurori din 15 noiembrie, Consiliul Superior al Magistraturii a analizat propunerea de delegare în funcția de şef al Serviciului teritorial Pitești din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a  magistratului Antonia Diaconu.

În prezent, şefia acestei structuri specializate este asigurată de către Săndel Boţoghină, delegat în această funcţie până la data de 12 decembrie 2022, după ce mandatul său de trei ani în fruntea DIICOT Piteşti a expirat în luna iunie.

Undă verde de la Secţia pentru procurori a CSM

Marţi, CSM a aprobat, cu unanimitate, ca  Antonia Diaconu să preia şefia DIICOT Piteşti chiar în ziua următoare după expirarea delegării lui Săndel Boţoghină:

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror şef al Serviciului teritorial Pitești din cadrul
Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei DIACONU ANTONIA, procuror în cadrul acestei structuri specializate, începând cu data de 13.12.2022, până la ocuparea funcției, prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni” – se arată în decizia CSM din 15 noiembrie.

Fostă şefă a parchetelor Piteşti şi Topoloveni, Antonia Diaconu lucrează în cadrul DIICOT Piteşti din toamna anului 2019, având în spate şi experienţa câştigată ca procuror DNA, unde a fost delegată din vara anului 2015, cât şi ca magistrat DIICOT Structura Centrală, unde a fost delegată o perioadă, începând din 2017.

Recent, echipa DIICOT Piteşti s-a întărit cu un alt magistrat care a ocupat o funcţie de conducere în Parchetul Piteşti, respectiv Cosmin Cristescu, declarat admis la interviul organizat în octombrie de DIICOT.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Piteşti pleacă la DIICOT

Citește articolele pe același subiecte: Antonia Diaconu | CSM | DIICOT | DNA | Pitești | Săndel Boţoghină
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: