Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan vine la Pitești

de | 11.02.2024 15:25 | Pitești, Lifestyle

Joi, 15 februarie, de la ora 17:00, este programată la Biblioteca Județeană Argeș, în Sala de Conferință, un eveniment – ”Pledoarie pentru altruism” – al cărui invitat special este prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan. Conferință și prezentarea volumului ”Pledoarie pentru altruism. Puterea bunăvoinței” de Matthieu Ricard se anunță un eveniment cultural interactiv.

Dumitru Constantin Dulcan, în vârstă de 85 de ani, născut în Mârghia, Argeş, este un medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizic, cunoscut în special pentru lucrarea Inteligența materiei”, publicată în România sub o formă cenzurată în perioada comunistă, republicată integral și cu adăugiri după Revoluția din 1989. Absolvent al Colegiului I.C. Brătianu” din Piteşti (1956) şi al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Institutului Medico-Militar (1962), prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan are specializarea în Neurologie (1971) şi Psihiatrie (1983). DumitruConstantin Dulcan a fost Şeful Catedrei de Neurologie a Spitalului Militar Central (1992-2005) şi Şeful Catedrei de Neurologie şi Neuropsihosomatică a Universităţii Titu Maiorescu” Bucureşti (2005-2016). Are competenţe în Explorări neurofiziologice EEG, EMG, PE, Terapia durerii. Doctor în ştiinţe medicale (1976). Este membru al Societăţii Române de Neurologie, al Organizaţiei Internaţionale de Cercetare a Creierului (IBRO), al Societăţii Române de Psihiatrie, al Societăţii Române de Acupunctură, al Ligii Române pentru Sănătate Mentală, al Societăţii Române de Neuropsihoendocrinologie, al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România şi din Străinătate şi a numeroase societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale. Doctor Honoris Causa al Universităţii din Piteşti.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Piteștiul s-a calificat la Națională cu 5 echipe de robotică! Odobescu a participat cu două echipe la prima Competiție Regională!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Biblioteca Judeteana “Dinicu Golescu Arges

Ultimele articole