Șoferi beți sau drogați prinși la volan pe străzile argeșene

de | 11.02.2024 15:44 | Județean, Eveniment

Polițiștii argeșeni au depistat în trafic, în ultimele 48 de ore, mai multe persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Potrivit IPJ Argeș, în cursul zilei de ieri, 10 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au depistat un bărbat de 36 de ani, din Țițești, care conducea un autoturism pe DN 73D – Davidești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul de 36 de ani a fost dus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Tot sub influența alcoolului a condus și un tânăr de 20 de ani, din Bughea de Jos.

Tânărul se deplasa pe DJ 731 –Domnești și a fost oprit de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, pentru un control de rutină.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dus la o unitate
medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale, iar cei doi argeșeni s-au ales cu permisele suspendate.

De asemenea, polițiștii argeșeni au depistat și un tânăr de 22 de ani, din Priboieni, care conducea un autoturism pe DJ 702 – Priboieni, în timp ce se afla sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv.

În urma testării cu aparatul din dotare, au rezultat indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unei substanțe interzise.”, transmite IPJ Argeș.

În urma celor constatate, tânărul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influența unei substanțe psihoactive, iar permisul de conducere i-a fost reținut.

Foto Turnul Sfatului

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Peste 50 de persoane au fost salvate de pe munte sâmbătă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bughea de Jos | Priboieni | Țițești