anchetaonline.ro

De luni profesorii intră în grevă generală. Va ține cursurile Carmen Iohannis?

de | 18.05.2023 20:33 | Administrație, Național, Știri

Deși sindicatele din învățământ au anunțat că intră de luni, 22 mai, în grevă generală nemulțumiți, printre altele, de salarizare, iată că soția președintelui României, Carmen Iohannis, ar urma, cel mai probabil, să își susțină cursurile, scriu cei de la stiripesurse.ro. Carmen Iohannis predă limba engleză la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Astfel, surse citate de Turnul Sfatului spun că soția președintelui Iohannis, Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la CN Gheorghe Lazăr, nu este membru de sindicat, și și-ar fi arătat disponibilitatea de a continua să meargă la școală. De cealaltă parte, directorul instituției de învățământ, Gabriel Negrea, susține că mai mult de jumătate din profesorii instituției s-au pronunțat pentru declanșarea grevei generale: ”Probabil că vom merge în sistem online cu profesorii care vor să-și susțină cursurile, însă această decizie nu o pot lua eu. Mâine ne vom întruni în consiliul de administrație și vom stabili exact, dar aceasta va fi propunerea mea”. Președintele României, Klaus Iohannis, fost profesor la rândul său, a declarat că dascălii trebuie să fie plătiți la adevărata lor valoare.

Foto descriptiv. Sursă foto: europafm.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministerul Educației și sindicaliștii, la masa negocierilor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: