Prognoza meteo pentru noiembrie. Urmează o lună cu vreme neobișnuită

de | 27.10.2023 11:09 | Național, Lifestyle

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru perioada 30 octombrie – 27 noiembrie.

Specialiștii transmit că temperaturile se vor menține peste cele specifice pe tot parcursul perioadei, iar ploile vor acapara cea mai mare parte a țării din a doua săptămână.

Potrivit ANM, în perioada 30 octombrie – 6 noiembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice și sud-estice.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta  va fi excedentar în regiunile vestice și nord- vestice, deficitar în sudul și sud-estul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

În perioada 6 – 13 noiembrie, specialiștii transmit că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice și estice.

Cu privire la cantitatea de precipitații, se anticipează un excedent în cea mai mare parte a țării, cu accent pe regiunile vestice, nord-vestice și local în centru. În regiunile sudice, cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

În săptămâna 13– 20 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână,  în toate regiunile țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre excedent în cea mai mare parte a țării.

În perioada 20 – 27 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara.

Potrivit ANM, în această săptămână, regimul pluviometric va fi excedentar în sudul, estul și local în centrul țării, în timp ce în restul teritoriului cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această perioadă.

sursă foto

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident cumplit în Constanța! Un tânăr de 21 de ani a murit pe loc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM