Prognoza meteo pentru această iarnă! Unde sunt anunțate fenomene extreme

de | 08.10.2022 21:00 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Meteorologii au făcut primele estimări privind iarna 2022-2023. Potrivit acestora, va fi o iarnă grea în mai multe regiuni ale lumii.

Responsabil pentru ceea ce va urma va fi fenomenul climatic „Nina”, care va aduce temperaturi extrem de scăzute și mai multe precipitații decât în mod obișnuit. Este al treilea an consecutiv în care semnalul climatic global va fi influențat de La Nina. Potrivit meteorologilor, vor fi condiții meteo foarte reci în Europa.

În timp ce temperaturile cresc peste tot pe glob, Asia Centrală va rămâne friguroasă pentru moment. De îndată ce vom începe să avem intensificări ale vântului din est, acest aer siberian se va deplasa deasupra Europei și va face ca temperatura să scadă. Acesta este riscul cu care ne confruntăm, mai ales la începutul iernii,” a transmis Serviciul Copernicus privind Schimbările Climatice.

Cu toate că temperaturile vor scădea simțitor, experții mai spun că ninsorile vor fi mai puține decât în mod normal.

Cum va fi această iarnă în România

Meteorologii spun că în țara noastră vor fi slabe șanse să apară ninsori în noiembrie și decembrie. Vor exista condiții pentru înregistrarea ninsorilor din ianuarie până în aprilie. De asemenea, în noiembrie și decembrie, temperaturile vor fi cu un grad mai mari decât normalul perioadelor menționate.

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, în România vor fi și zile cu temperaturi extrem de scăzute.

Estimările nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de temperaturi minime de -15 grade sau de precipitații mai abundente”, a declarat Elena Mateescu la România TV.

Totodată, potrivit prognozelor realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu și de Serviciul Meteorologic al Regatului Unit, în țara noastră va fi un strat mic de zapadă în majoritatea regiunilor, cu excepția sud-vestului țării. Vor fi și precipitații sub formă lichidă din cauza temperaturilor care vor tinde să fie peste medie în unele perioade.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Voucherele sociale alimentate cu a treia tranșă. Când vor intra pe card cei 250 lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: