Prognoza meteo! Temperaturile vor ajunge până la 18 grade

de | 05.03.2023 22:39 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Prognoza meteo! Temperaturile vor ajunge până la 18 grade

Dacă așteptați cu nerăbdare să vină căldura și vreți să renunțați la hainele groase de iarnă, ei bine meteorologii vin cu vești bune pentru următoarea perioadă. Însă, va exista un nou episod de răcire a vremii, în anumite zone ale țării.

Astfel, reprezentanții ANM (Administrația Națională de Meteorologie) anunță că vremea se va răci, luni, în jumătatea nordică a teritoriului, acolo unde valorile termice vor fi chiar mai scăzute decât în mod normal. Pe de altă parte, în jumătatea sudică, temperaturile vor fi mult mai ridicate pentru această perioadă.

Vorbim de valori de la 2-3 grade în nordul Moldovei, la cel mult 6-7 garde prin sudul Banatului, sudul Moldovei, prin sudul Transilvaniei, în timp ce în jumătatea sudică, chiar dacă temperaturile mai scad puțin față de astăzi, vorbim de o vreme în continuare mai caldă decât în mod normal, cu maxime de la 10-11 la cel mult 13-14 grade asta duminică și luni”, a transmis Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3 CNN.

Marți, primăvara dă semne că se apropie, iar temperaturile vor fi în creștere în toate regiunile țării. Valorile termice vor fi mult mai ridicare decât este normal pentru această perioadă, urmând să fie atinse chiar și 18 grade în sud.

De marți vremea va intra într-un proces de încălzire. Se va resimți în toate regiunile. Temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această dată și vorbim de peste 10° în toată țara, până la 17-18 grade în partea de sud a teritoriului, în condițiile în care precipitațiile vor traversa teritoriul țării noastre mai ales de marți, dinspre vest către est, însă nu vor fi pe arii extinse, în general slabe cantitativ”, a adăugat meteorologul.

Foto descriptiv Inquam Photos

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Avertisment de la INFP: „Va avea loc un cutremur chiar mai puternic decât cel din ’77! Să ne pregătim pe cât se poate de repede”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole