Prognoza meteo! Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

de | 15.12.2023 19:35 | Lifestyle, Național

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat, astăzi, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, inclusiv pentru Crăciun și Revelion.

Potrivit româniatv.ro, temperaturile scad din nou la sfârșitul acestei săptămâni, iar în prima parte a weekend-ului sunt așteptate ploi în sudul țării și, local, lapovițe și ninsori. Totuși, răcirea va fi de scurtă durată, iar de luni revine vremea caldă.

Vom vorbi de o vreme în răcire la acest sfârșit de săptămână în cea mai mare parte a țării, ne apropiem de normalul termic al perioadei pentru azi, vorbim de maxime între 1 grad și 8-9 și minime mâine dimineață de minus 10 în depresiuni, până la 1 grad maxim pe litoral”, a transmis Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie

Specialiștii ANM transmit că, de Crăciun și de Revelion, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toată ţara.

Prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Cum va fi vremea în săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

Meteorologii transmit că temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”, a anunțat ANM.

Cum va fi vremea în săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024

În această săptămână vom avea parte de temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vremea în săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Specialiștii ANM transmit că regimul pluviometric va fi excedentar în vestul, nord-vestul și centul țării, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea în săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

În această săptămână, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Foto Stiridinlume.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean prins la volan, deși avea permisul suspendat. Conducea o mașină fără asigurare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM