Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Iată când se deschide aplicația pentru români

de | 10.03.2023 13:48 | Știri, Economic, Național

Vești bune pentru românii care vor să acceseze aceste fonduri. Aplicaţia pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023, destinată persoanelor fizice, ar putea fi deschisă la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, a anunţat la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tánczos. Bugetul pentru organizarea unor sesiuni noi de finanțare în anul 2023 va fi de 2 miliarde de lei.

Românii care vor să acceseze Programul Casa Verde Fotovoltaice – susține finanţarea achiziţionării şi instalării sistemelor de panouri fotovoltaice, în vederea producerii energiei electrice şi utilizării acesteia de către consumatorii racordaţi la reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice, trebuie să știe că bugetul pentru organizarea unor sesiuni noi de finanțare în anul 2023 va fi de 2 miliarde de lei, astfel:

  • 1,75 miliarde de lei pentru asigurarea bugetului necesar relansării înscrierilor în Program în cursul anului 2023 a beneficiarilor persoane fizice;
  • 250 de milioane de lei pentru asigurarea bugetului necesar lansării unei sesiuni de finanțare în anul 2023 pentru înscrierea unităților de cult, a instituțiilor publice și a entităților juridice non-profit din domeniul asistenței sociale.

”Programul prevede posibilitatea instalării acestor sisteme de panouri fotovoltaice pe cel puțin 80.000 de case în această primă fază, urmând să completăm bugetul la rectificare. Ne propunem ca înscrierea instalatorilor care pot realiza aceste lucrări în program să înceapă într-un termen de 8-10 zile. În paralel cu înscrierea acestor instalatori în program, deschidem aplicația pentru persoanele fizice, la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie, în funcție de numărul instalatorilor și în funcție de derularea acelei prime etape. Așa cum am spus, bugetul de 2 miliarde de lei vizează persoanele fizice, dar anul acesta deschidem posibilitatea finanțării și pentru acele ONG-uri și unități de cult care oferă servicii sociale, acele entități care, de exemplu, oferă serviciile sociale în programele naționale de copii care sunt cazați în aceste unități locative, să spun așa. Până acum aceste entități n-au beneficiat de nicio finanțare. Criza energetică a afectat inclusiv acest sector și cred că este foarte important ca, în colaborare cu Ministerul Muncii și cu celelalte ministere, să vizăm și acele sectoare care n-au fost avute în vedere până acuma”, a declarat ministrul Tánczos Barna potrivit informării publicate pe site-ul Guvernului.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Câți bani vor fi alocați pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor

Ultimele articole