Programul ”Masă caldă” se va extinde. Un milion de elevi vor beneficia de o masă sănătoasă

de | 07.03.2023 11:55 | Știri, Economic, Județean, Național

Veste bună pentru educația din România. Ministerul Educației a anunțat pe pagina de Facebook că programul ”Masă caldă” se va extinde: cel puțin un milion de elevi vor beneficia de o masă sănătoasă.

Potrivit legilor educației puse în dezbatere publică, ”începând cu anul școlar 2023-2024, la nivelul sistemului național de învățământ se derulează Programul Național Integrat ”Masă Sănătoasă”, denumit în continuare PNIMS, pentru cel puțin 1.000.000 de beneficiari, în scopul sprijinirii participării la educație a tuturor copiilor ca parte a Programului Național Integrat de Reducere a Abandonului Școlar”. Totodată, PNIMS este implementat, în parteneriat, de Ministerul Educației și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Hotărârea de Guvern de instituire a PNIMS se adoptă în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

În unitățile de învățământ preuniversitar, se poate derula programul ”Școala după școală”, care are caracter complementar în raport cu programul școlar și cuprinde activități educative pentru consolidarea, remedierea sau aprofundarea competențelor dobândite de elevi în cadrul programului școlar, precum și alte activități pentru susținerea dreptului la educație, inclusiv de tip recreativ sau de timp liber.

Puteți consulta proiectele de legi ale educației aici.

Sursă foto: Facebook Ministerul Educatiei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Poșta Română. Colete mai ieftine prin serviciul EMS în Moldova

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei