Programul Național Social pentru Creșterea Natalității. ”Infertilitatea rămâne o problemă reală”

de | 04.09.2023 19:34 | Național, Administrație

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse vine cu informații noi despre Programul Național Social pentru Creșterea Natalității. Astfel, potrivit informării publicate din cele 9.617 de dosare înregistrate pentru obținerea sprijinului de 15.000 lei, un număr de 7.732 au fost declarate eligibile.

”Suntem la zi cu înregistrarea dosarelor transmise începând de data de 5 decembrie 2022 – dată la care a demarat proiectul nostru – și până în prezent. În toată această perioadă au fost înregistrate aproximativ 20.000 de email-uri în care se solicitau informații legate de acest proiect.

Dosare privind obținerea sprijinului financiar de 15.000 de lei au fost înregistrate 9.617, dintre care 7.732 de dosare au fost declarate eligibile.

În prezent avem un număr de 6.381 contracte semnate pentru care s-au comandat deja voucherele.

De asemenea, au fost făcute 1.451 de deconturi, dintre care 986 deconturi la farmacii pentru medicamente și 465 de deconturi la clinici pentru proceduri medicale”, a transmis Ministerul în informarea publicată.

”Avem deja sarcini în evoluție”

”Îmi doresc ca acest program să continue, este un program necesar, mai ales că ne confruntăm cu cele mai scăzute date demografice din ultimii 30 de ani. Infertilitatea rămâne o problemă reală și nu cred ca cineva să își dorească să închidă acest program. Avem deja sarcini în evoluție, avem doamne care urmează tratamente de infertilitate și abia aștept să venim cu vești despre primii bebeluși.

Așteptăm în continuare dosarele dumneavoastră! Citiți cu atenție informațiile de pe pagina de internet a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse!”, a transmis ministrul Familiei, Natalia Intotero pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Master gratuit pentru tinerii din Mioveni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Ministerul Familiei | Mioveni

Ultimele articole