Proiect de ordin, în consultare. Dacă vor la catedră, profesorii trebuie să-și ia avizul medical anual

de | 14.11.2023 11:37 | Național, Administrație

A fost pus în consultare publică proiectul de ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății privind aprobarea modului de acordare a avizelor medicale pentru exercitarea funcțiilor didactice de predare sau didactice auxiliare și a modelului de certificat medical pentru încadrarea într-o funcție didactică de predare sau didactică auxiliară din învățământul superior.

Potrivit informării celor de la Ministerul Educației, principalele prevederi:

  • Încadrarea într-o funcție didactică de predare sau didactică auxiliară este condiționată de prezentarea unui certificat medical.
  • Obținerea Avizului medical pentru menținerea într-o funcție didactică de predare sau didactică auxiliară este obligatorie în vederea exercitării profesiei.
  • Situațiile de inaptitudine profesională de natură psihocomportamentală sunt analizate și stabilite de către o comisie formată din 3 – 5 membri, medici specialiști, constituită la nivelul centrului universitar.

Mai multe detalii, precum și documentul supus consultării publice, sunt disponibile aici. Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise în următoarele 10 zile calendaristice (de la data publicării) pe adresa de e-mail dgis@edu.gov.ro.

Foto descriptiv. Sursa foto: Adevărul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La meciul de Champions League de la Mioveni. Super Tombolă cu premii pentru copii!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: