Proiect. Funcționarii publici, evaluați dacă știu să lucreze pe calculator

de | 21.06.2023 12:31 | Știri, Județean, Național, Politic

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura – Oprescu, anunță că o nouă inițiativă a primit un raport favorabil de adoptare din partea Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului. Proiectul prin care funcționarilor publici le vor fi testate anual și competențele digitale a fost adoptat în Camera Deputaților și va fi trimis la promulgare.

”Putem spune că în acest mandat s-a legiferat mai mult decât oricând pentru digitalizarea administrației publice din România!

După adoptarea legilor pentru eliberarea cazierului în format electronic, crearea Platformei Naționale de Interoperabilitate și eliminarea dosarului cu șină, iată că vom avea acum și o lege care schimbă lucrurile din perspectiva capacităților funcționarului public.

Prin acest proiect funcționarilor publici le vor fi testate anual și competențele digitale. Totodată evaluarea se va face prin sistem informatic.

La fel ca toate legile menționate anterior și această inițiativă a primit un raport favorabil de adoptare din partea Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, a cărei președinte sunt. Proiectul a fost adoptat în Camera Deputaților și va fi trimis la promulgare!”, a scris Simona Bucura – Oprescu pe pagina de Facebook.

Totodată, potrivit sursei citate este vorba despre proiectul de lege PL-x nr.562/2022 pentru modificarea şi completarea art.485 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ.

În textul ordonanței au fost introduse astfel două noi prevederi:

Evaluarea anuală a performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici se va face ”prin intermediul sistemului informatic al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, începând cu data de 1 ianuarie 2025, pentru anul anterior.”

Evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici va cuprinde și ”evaluarea nivelului competenţelor digitale.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Nicolae Pavelescu, deputat, vicepreședinte PSD Argeș: ”Combaterea creșterii prețurilor la alimente, o prioritate a PSD!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole