Nicolae Pavelescu, deputat, vicepreședinte PSD Argeș: ”Combaterea creșterii prețurilor la alimente, o prioritate a PSD!”

de | 20.06.2023 12:01 | Știri, Județean, Național, Politic

Guvernul Ciolacu își respectă angajamentul privind combaterea creșterii prețurilor la alimente. Actul normativ este pregătit și urmează să fie discutat alături de comercianți, se arată în informarea PSD Argeș. Măsura vizează 8 alimente de bază, care trebuie să se regăsească în coșul de cumpărături al oricărui român: pâine, lapte și brânzeturi, carne, ouă ulei, făină și mălai, cartofi și legume proaspete, fructe proaspete.

Sunt vizate strict produsele indispensabile pentru o alimentație sănătoasă care nu trebuie să lipsească din farfuriile românilor din cauza prețurilor crescute speculativ. De aceea, Guvernul intervine strict în privința acestor produse. Măsurile sunt temporare și va acționa doar până la scoaterea speculanților din piață:

  • Se limitează adaosul comercial până la comerciantul final.
  • Se suspendă temporar taxele impuse producătorilor de marii retaileri.
  • În plus, comercianții vor trebui să afișeze la raft și prețul de la producător, pe lângă prețul de vânzare, astfel încât oamenii să poată identifica ușor magazinele care practică cele mai mici adaosuri.

Măsurile se aplică și produselor din import. Limitarea adaosului comercial se aplică și pe lanțul comercial de la importator-distribuitor-retailer.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook PSD Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Reabilitare termică gratuită a locuinței pentru consumatorii vulnerabili!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD Argeș