Vouchere pentru părinți! Ce vor putea cumpăra copiilor

de | 08.10.2022 12:20 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Veste bună pentru părinți! Potrivit unui proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari PNL, părinții ar putea să primească bani de la stat pentru controlul oftalmologic și achiziționarea de ochelari pentru micuți. Mai exact, părinții copiilor din învățământul primar ar putea beneficia de această măsură.

Astfel, statul ar urma să finanțeze, prin CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate), vouchere pentru controale oftalmologice pentru elevii din clasele 0-4. Suma se ridică la valoarea de aproximtiv 200 de lei.

Statul finanţează, prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), de la Bugetul asigurărilor sociale de stat, contravaloarea voucherelor pentru control oftalmologie pentru elevii din învăţământul primar, printr-un tichet în valoare de 0,4 ISR, anual/copil”, se arată în proiectul de lege.

Acești bani ar putea fi utilizați și pentru achiziționarea de ochelari de vedere pe bază de rețetă sau pentru anumite intervenții și tratamente oftalmologice.

Banii vor fi decontați de școli, iar părinții pot alege dacă doresc acest tichet până la finalul unui an școlar sau începutul lui.

Tichetul are scop exclusiv pentru efectuarea controlului oftalmologic şi achiziţionarea de ochelari de vedere pe bază de reţetă, este netransferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul. Părintele/reprezentantul legal optează pentru acest tichet, în scris, individual pentru fiecare copil, la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală. Valoarea tichetului va fi actualizată şi indexată anual, prin hotărâre a Guvernului, cu rata inflaţiei. Bonurile de valoare se acordă elevilor, care au calitate de asigurat conform legii, prin decontarea sumelor aferente din Bugetul asigurărilor sociale de stat”, mai prevede proiectul.

 

Foto Agerpres

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Voucherele sociale alimentate cu a treia tranșă. Când vor intra pe card cei 250 lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAS

Ultimele articole