anchetaonline.ro

Proiect-pilot privind protecţia graniţelor UE

de | 18.03.2023 16:04 | Știri, Administrație, Național

Premierul Nicolae Ciucă a salutat lansarea proiectului-pilot care prevede implementarea de către România a mai multor instrumente din domeniul protecţiei graniţelor externe ale Uniunii Europene (UE), potrivit postării publicate pe pagina de Facebook. Totodată, acesta a subliniat că acest proiect este rezultatul concret al angajamentului pe care ţara noastră l-a luat în ceea ce priveşte soluţionarea în mod durabil a migraţiei.

”Salut lansarea proiectului-pilot care prevede implementarea de către România a mai multor instrumente din domeniul protecției granițelor externe ale Uniunii Europene, precum azilul, returnările și, bineînțeles, managementul frontierelor. Autoritățile noastre vor avea șansa de a arăta partenerilor europeni modul în care bunele practici românești în aceste domenii pot fi implementate la scară largă.

Acest proiect este rezultatul concret al angajamentului pe care țara noastră l-a luat în ceea ce privește soluționarea în mod durabil a migrației. În acest demers de anvergură europeană, România vine cu o experiență care presupune securizarea frontierei externe a UE într-o zonă geografică strategică, gestionarea eficientă a migrației și, implicit, asigurarea unui nivel ridicat de securitate pentru cetățenii europeni.

Punctul de pornire al acestui important proiect-pilot este scrisoarea de intenție semnată azi (n.r. – vineri) de comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson și de ministrul român al Afacerilor Interne, Lucian Bode. În acest nou proiect european, contribuției românești i se vor adăuga sprijinul operațional, tehnic și financiar al Comisiei de la Bruxelles și al instituțiilor europene specializate, precum Agenția UE pentru Azil, EUROPOL și FRONTEX”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: ziare.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Misiune „specială”: La piață cu ambulanța! Saci de cartofi cărați cu autospeciala

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Uniunea Europeană