Proiect PNL: Telemuncă 4 zile pe lună pentru părinții cu copii mici

de | 14.04.2023 18:11 | Știri, Județean, Național, Politic

Echilibrul între viața personală și cea profesională este o provocare pentru părinții cu copii mici care au un program încărcat la muncă, spune senatorul Dănuț Bica într-o postare din mediul online.
Senatorul anunță faptul că pentru a putea fi alături de copil, părinții ar putea solicita să lucreze de acasă patru zile din lună (în regim de telemuncă), indiferent dacă lucrează în domeniul privat sau în sectorul bugetar.
De precizat faptul că proiectul care introduce această prevedere în Codul Muncii a fost anunțat de senatorul PNL Alina Gorghiu pe 3 martie, la Baia Mare.
Condițiile aplicabile sunt ca activitatea să permită lucrul prin telemuncă și ca celălalt părinte să nu lucreze de acasă în aceeași perioadă.
Pentru a nu fi afectate veniturile familiei, drepturile salariale nu se vor modifica pentru perioada muncii la domiciliu.”
Prevederi similare sunt în Suedia, Austria, Germania, Spania, Finlanda, Olanda, Norvegia și Belgia, aceste state oferind părinților cu copii mici posibilitatea unui program flexibil, pentru a putea realiza un echilibru optim între activitatea aducătoare de venit și timpul petrecut alături de copil,” mai adaugă Dănuț Bica.
Foto: Facebook Bica Danut

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica

Ultimele articole