anchetaonline.ro

Proiect. Transport redus cu 90% pentru studenții până în 30 ani

de | 30.08.2023 18:20 | Național, Economic

Ministerul Educației a pus în consultare publică Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru studenți. Potrivit proiectului lansat în consultare studenții cu vârsta de până la 30 ani vor beneficia de tariful redus cu 90% la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

Potrivit informării Ministerului Educației, principalele modificări privind facilitățile studenților la transportul intern feroviar și cu metroul sunt:

  • Tariful redus crește de la 50% la 90% pentru toți studenții români sau străini care sunt înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât își păstrează calitatea de student.
  • Facilitățile sunt valabile și la călătoria cu metroul pe bază de abonament lunar sau de titluri de transport de tip ”10 călătorii”.
  • Vârsta până la care studenții beneficiază de facilități crește de la 26, la 30 de ani, cu excepția studenților care au unul sau ambii părinți decedați, precum și studenții proveniți din centrele de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal. Aceștia beneficiază de gratuitate.
  • Studenții cetățeni români care studiază în afara granițelor beneficiază de tarif redus cu 50% la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic atât timp cât își păstrează calitatea de student.

Documentul supus consultării publice este disponibil aici.

Foto descriptiv. Sursă foto Facebook ARF- Autoritatea pentru Reformă Feroviară

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Peste 1.800 de contracte au fost semnate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei