anchetaonline.ro

Grevă de avertisment la CFR pe 15 septembrie. Ce revendicări au ceferiștii

de | 30.08.2023 19:01 | Național, Eveniment

Noi proteste în România. Angajații CFR anunță grevă de avertisment pe calea ferată.

Potrivit unui comunicat emis de Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, cea mai mare organizație sindicală a ceferiștilor din România, greva de avertisment va avea loc pe 15 septembrie 2023, în intervalul orar 07:00-09:00, timp în care circulația trenurilor nu va funcționa.

Sindicaliștii sustin că acțiunea de protest are scopul de a atrage atenția asupra impasului în care s-a ajuns în ceea ce privește dialogul social dintre ceferiști și stat.

De asemenea, angajații CFR susțin că vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la problemele din transportul feroviar.

Printre motivele care stau la baza organizării acestei greve se află: lipsa bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pe acest an, dar și lipsa finanțării strategice.

 Pentru readucerea structurii feroviare românești la parametrii europeni este nevoie de un proiect de țară corect coordonat cu structurile europene și finanțat cu câteva zeci de miliarde de euro. Până în acest moment, un astfel de proiect nu a fost finanțat, iar deschiderea unor șantiere pe coridoare de transport dedicate strict interesului european lasă în paragină restul țării.”, se arată într-un comunicat al Federației

Totodată, ei reclamă și lipsa de investiţii în material rulant de calitate şi modern.

Nu există un plan de investiții solid în ceea ce privește înlocuirea completă a parcului de locomotive și vagoane cu care lucrează astăzi CFR Călători. Românii, cu greu se vor întoarce în vagoane, în astfel de condiții. Politicienii aflați în fruntea Ministerului Transporturilor ar trebuie să știe că excepțiile întăresc întotdeauna regula, motiv pentru care o simplă fotografie lângă un vagon de călători recondiționat, nu rezolvă problema.”, adauga sindicaliștii

Lipsa salariilor corecte sau nerezolvarea problemelor legate de Statutul personalului feroviar, se află și ele printre nemulțumirile sindicaliștilor.

Se amintește din ce în ce mai rar că în astfel de condiții de salarizare, dar mai ales având în vedere relația greșită care se construiește între management și lucrătorii feroviari, companiile de stat de la calea ferată, unități strategice pentru economia româneasca, vor rămâne fără angajați. Deja, deficitul de angajați depășeste 6.000 de oameni iar orele suplimentare înregistrate sunt de ordinul zecilor de mii.”, atrag atenția ceferiștii

Cu toate eforturile de flexibilitate și răbdare, lucrătorii feroviari consideră că este momentul să atragă atenția asupra problemelor grave care afectează economia și societatea românească. Grevă de avertisment va marca nevoia imperioasă de schimbare și îmbunătățire a situației din domeniul feroviar.

De această dată însă, colegii noștri, ceferiștii sindicaliști din România, ne-au mandatat să anunțăm întreaga societate că pe 15 septembrie 2023, greva noastră de avertisment vine să atragă atenția asupra unor teme care nu mai pot fi ținute în mape, pe holurile Ministerului Transporturilor sau ale Guvernului.

Problemele sunt foarte grave și privesc direct economia și societatea românească.”, se mai precizează în comunicat

foto descriptiv dailybusiness.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Femeia din Curtea de Argeș, dată dispărută, a fost găsită!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CFR