Proiecte pentru copiii internați la Spitalul de Pediatrie – inițiate de Organizația Femeilor Liberale Pitești

de | 28.01.2024 20:55 | Din ediția tipărită, Lifestyle, Pitești

Organizația Femeilor Liberale Pitești a inițiat o serie de proiecte pentru a veni în sprijinul copiilor internați la Spitalul de Pediatrie, dar și pentru mamele micuților, care îi însoțesc pe parcursul spitalizării.

Una dintre inițiative a fost dotarea unității spitalicești cu 50 de scaune de masă pentru copii. În urma experiențelor mamelor internate cu micuții, s-a observat lipsa scaunelor, accesorii foarte utile și de un real ajutor pentru mămicile care îngrijesc bebeluși cu vârstele între 6 luni și 3 ani. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Organizației Salvați Copiii și al Alinei Gorghiu, președintele PNL Argeș. Astfel, din septembrie 2023, mămicile au parte de un mic ajutor la ora mesei, făcându-le astfel mai ușoară experiența spitalizării micuților.

De asemenea, tot pentru copiii internați la Spitalul de Pediatrie OFL Pitești, împreună cu Răzvan Șerbănoiu, consilier local PNL, au ajutat la dotarea bibliotecii spitalului cu cărți și au amenajat un loc special pentru copiii internați sau care așteaptă să fie consultați, unde pot colora sau se pot juca. Astfel, din decembrie 2023, cei mici au posibilitatea de a-și petrece timpul într-un mod plăcut și educativ.

2024 este un an cu provocări în care Organizația de Femei PNL Pitești are în plan să se lupte pentru egalitatea de șanse, pentru femeia mama care vrea să adopte un copil din categoria  celor greu adoptabili, dar care nu dispune de măsuri venite să sprijine acest demers, pentru femeia mamă care are un copil în clasa pregătitoare (obligatorie), dar care nu dispune de un manual, ci doar de auxiliare pentru care fiecare familie este obligată să scoată câteva sute de lei din buzunar, pentru fiecare femeie care suferă de endometrioză, care dorește să devină mamă, dar pentru care nu există suport din partea statului.

 

Organizația de Femei Pitești va continua proiectele de educație prin oferirea de cărți și elaborarea de proiecte educaționale în rândul copiilor. Există, de asemenea, creionat și un proiect educațional care își propune să ofere sprijin mamelor. Aici vom păstra surpriza. Urmăriți pagina Organizației de Femei PNL Pitești pentru toate acestea”, a declarat pentru publicația „Ancheta” Flavia Ghițu, președintele OFL Pitești. 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bugetarii din primării amenință cu proteste

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul de Pediatrie Piteşti

Ultimele articole