Bugetarii din primării amenință cu proteste

de | 28.01.2024 11:01 | Național, Din ediția tipărită, Economic

După protestele fermierilor și ale transportatorilor, dar și cel al medicilor de familie și din ambulator, angajații din mediul rural amenință că vor intra în grevă peste două săptămâni. Aceștia solicită măriri salariale. Sindicaliștii SCOR, care reprezintă interesele angajaților din comune, au anunțat declanșarea grevei pe 5 februarie. Angajații reclamă că salariile sunt blocate la nivelul din grila din 2021 și vor să treacă la grila din 2022. În total ar fi vorba despre 11.000 de angajați din 800 de comune.

Salariații primăriilor cer și „eliminarea discriminării salarizării între administrația locală reprezentantă de primar și viceprimar și tot restul bugetarilor, adoptarea noii legi a salarizării și preluarea integrală la bugetul de stat a celor 62.000 de asistenți personali”.

Sindicaliștii propun reducerea numărului de consilieri locali cu 30% pentru a se face economii. Oricum primarii își fac și singuri majoritățile, iar dacă nu le au, tot la ei este pâinea și cuțitul.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție șoferi! Evitați deplasările în Brașov săptămâna viitoare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole