Care mai este stadiul lucrărilor de la Cetatea Poenari

de | 28.01.2024 12:28 | Lifestyle, Din ediția tipărită, Județean

ONG-ul Asociaţia Montana Vidraru a inspectat recent şantierul de la Cetatea Poenari pentru a vedea care este stadiul lucrărilor.

Acestea au început în toamna anului 2021 și trebuia să fie gata încă de la finele anului trecut. Ultimul termen pentru finalizarea lucrărilor, avansat de Consiliul Judeţean Argeş, este „primăvara anului 2024”.

Iată la ce concluzii la care au ajuns reprezentanții Asociației Montana Vidraru!

Ce s-a făcut până acum! Primele 200 de trepte de acces, de la bază, au fost lățite cu aproximativ 30 cm. Mâna curentă (balustrada) a fost schimbată în unele locuri,  iar în altele a fost vopsită cea veche. Peste unele trepte s-a turnat strat nou de beton. La cetate însă lucrările sunt semnificative. Zidurile au fost refăcute, fiind înălțate și protejate de infiltrații prin turnarea unui strat de beton de protecție. Toate zidurile perimetrale par refăcute în totalitate. La turnul donjon lucrările sunt în desfășurare, grinzi de metal fiind deja amplasate în interiorul turnului, iar arcada la calea de acces este refăcută. Nu suntem specialiști în construcții, însă stadiul lucrărilor este avansat și pare posibil ca în această vară lucrările să fie finalizate și accesul permis din nou.”

Valoarea lucrărilor la cetatea Poenari (se mai scrie şi Poienari) este de aproximativ 20,2 milioane de lei.

 

Foto: Facebook

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Salvamont Argeș: „Avertizare turiști! NU aveți ce căuta pe Transfăgărășan!!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cetatea Poenari

Ultimele articole