Cazul mână găsită la Dragoslavele! Fiul victimei a fost ARESTAT pentru 30 de zile!

de | 28.01.2024 10:31 | Județean, Eveniment, Importante, Național

INFORMAȚII NOI

Judecătorii din Braşov au emis mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului de 25 de ani din Brașov.

Fiul victimei a fost dus în fața instanței unde și-a recunoscut fapta. Mai mult decât atât acesta a indicat și un complice, un prieten care l-ar fi ajutat să scape de cadavru.

Tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Se pare că acesta și-ar fi ucis tatăl cu lovituri de timp MMA.

Suspectăm că modul de operare a fost unul agresiv, prin aplicarea unor procedee de tip MMA, pentru că fiul a fost sau este practicant al acestui tip de sport. Urmează ca aceste elemente să le lămurim. Procedeele de tip MMA includ strangularea, dar la momentul acesta, neavând foarte multe date, este o suspiciune”, a precizat Adrian Radu, procuror şef al Pachetului de pe lângă Tribunalul Braşov, conform News.ro.

Dragoslavele

ȘTIRE INIȚIALĂ

În data de 8 decembrie 2023, în jurul orei 23.50 pe DJ 725, într-o zonă nelocuită, în apropierea râului Dâmboviţa, au fost găsite resturi dintr-o mână umană, cu urme de mușcături, prezentând leziuni cu aspect de „muşcături de animale”.

Antebrațul care a fost găsit în localitatea Dragoslavele, i-ar aparține unui bărbat de 53 de ani, din București. Acesta a fost condamnat în 1996 pentru omor, iar în 2015 pentru tentativă de omor.

În urma prelevării amprentelor de la fragmentul de membru superior drept, găsit în noaptea de 08 spre 09 decembrie, în comuna Dragoslavele, și a implementării acestora în baza de date, polițiștii au reușit identificarea persoanei careia îi aparține, respectiv un barbat de 53 de ani, care figurează cu domiciliul în municipiul București.

 

De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul figurează cu antecedente penale.”, transmitea la acea dată IPJ Argeș.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung iar vineri, 26 ianuarie a fost reținut în acest caz fiul victimei, un bărbat de 25 de ani, din Brașov.

La data de 26 ianuarie a.c., în continuarea cercetărilor privind cazul de omor, referitor la descoperirea din 8 decembrie 2023, a unei părți de cadavru pe raza comunei Dragoslavele din județul Argeș, în urma desfăşurării cercetărilor la faţa locului, constatărilor medico-legale, audierii mai multor persoane, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta agravată a omorului), s-a dispus, de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 25 de ani, din Brașov (fiul victimei)”, informează printr-un comunicat de presă reprezentanții Biroului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Aceștia mai precizează că activitățile de urmărire penală, constând în cercetări şi investigaţii cu caracter complex şi variat – au fost desfășurate împreună cu polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov.

Totodată, având în vedere faptul că, din cercetări recente, a reieșit că fapta ar fi fost săvârșită în județul Brașov, cauza a fost declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

De asemenea, în contextul declinării cauzei penale către altă unitate de parchet, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş nu va mai fi în măsură să comunice public alte informaţii legate de cercetările care au fost efectuate sau sunt în curs de efectuare în acelaşi dosar”, se mai arată în comunicatul e presă. 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Trupul criminalului a cărui mână a fost găsită la Dragoslavele, căutat cu un detector bazat pe inteligență artificială

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dragoslavele

Ultimele articole