Start proiecte PNRR la Bradu! Autobuz electric și stații de încărcare de circa 1,5 milioane lei!

de | 17.01.2023 11:11 | Știri, Administrație, Județean

  • Proiecte prin PNNR la Bradu!

 

La finele anului trecut, primarul comunei Bradu, Dan Stroe, a semnat contractele de finanțare pentru două proiecte realizate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Cele două obiective sunt realizate pe componenta 10 și presupun achiziția unui autobuz electric, cu o capacitate de 20 de locuri, dar și a infrastructurii necesare pentru transportul verde, prin realizarea de puncte de încărcare. Pentru microbuz s-a aprobat suma de circa 1.231.000 lei, iar pentru stațiile de încărcare peste 246.000 lei, valorile fiind fără TVA.

De asemenea, după cum ne-a mai declarat primarul Dan Stroe, există un proiect depus și aprobat pentru realizarea a 26 de stații smart pentru autobuz, dotate cu panouri de afișaj, unde se vor transmite informații legate de transport, în timp real, dar care vor permite și încărcarea telefoanelor. Valoarea acestuia este de 328.000 euro. Și sistemul de supraveghere video va fi extins, tot din fonduri extrabugetare.

Și școlile din Bradu de Sus și din Bradu de Jos vor beneficia de proiecte ce vor asigura digitalizarea unităților de învățământ, prin dotări noi pentru laboratoarele de informatică și de științe, pentru echiparea cabinetelor de psihologie, dar și crearea unor laboratoare noi.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu

Ultimele articole