anchetaonline.ro

Proiectele pot fi depuse din 10 august. Centre de zi pentru persoanele vârstnice pe fonduri europene

de | 02.08.2023 12:46 | Știri, Economic, Național

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) anunță că va deschide în data de 10 august două apeluri de proiecte ”Comunități de seniori”, finanțate în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială. Apelurile vor avea un buget inițial de 80 milioane de euro, din care 62 milioane de euro fonduri europene, buget care poate ajunge la peste 104 milioane euro în baza condițiilor de supracontractare de minim 30%.

Primul apel, cu buget inițial de 71,32 milioane euro, va finanța proiecte în cadrul regiunilor mai puțin dezvoltate – Centru, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Sud-Est, Nord-Est, Nord-Vest și Vest. Cel de al doilea apel de proiecte, în valoare de 9,3 milioane euro, va finanța proiecte ce vor fi implementate în regiunea mai dezvoltată București-Ilfov.

În cadrul apelurilor vor fi finanțate proiecte pentru:

  • Construcția de locuințe sociale
  • Reabilitarea, modernizarea de locuințe sociale
  • Construcția de centre de zi pentru persoane vârstnice
  • Furnizarea de servicii sociale de îngrijire la domiciliu

Proiectele vor putea avea valori totale eligibile cuprinse între 201.000 euro și 1,62 milioane euro, în funcție de tipul de proiect.

Cine poate depune proiecte

Sunt eligibili pentru a depune proiecte următoarele categorii de solicitanți:

  • Furnizori de servicii sociale acreditați, în parteneriat cu autorități publice locale din localitatea/localitățile în care se implementează proiectul;
  • Furnizori de servicii sociale acreditați, în parteneriat sau nu, cu autorități publice locale din localitatea/localitățile în care va fi implementat proiectul.

Ghidul solicitantului poate fi consultat aici.

Sursă foto: Facebook MIPE.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea: ”Au venit primii bani pentru investiții prin PNRR!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MIPE