Proiectul de conservare din munții Făgăraș a câștigat prestigiosul premiu BAMBI

de | 25.11.2023 20:10 | Național, Din ediția tipărită, Lifestyle

Fundația Conservation Carpathia a câștigat prestigiosul premiu BAMBI pentru proiectul de conservare din munții Făgăraș. Gala de decernare a avut loc la data de 16 noiembrie, la Studiourile de Film Bavaria din München.

BAMBI  Awards reprezintă un eveniment de renume mondial și se află la cea de-a 75-a ediție. Gala are ca scop scop recunoașterea excelenței în diverse domenii, celebrând personalități și organizații care au realizat lucruri remarcabile și care au avut un impact deosebit asupra publicului german și a celui european. Conservationa Carpathia a fost premiată la categoria „Our Earth”, pentru angajamentul față de conservarea naturii, pentru viziunea de a crea unul dintre cele mai mari parcuri naționale din Europa în munții Făgăraș.

Niciodată nu ne‑am așteptat ca activitatea Fundației Conservation Carpathia să fie onorată cu un premiu BAMBI, însă suntem fericiți și bucuroși pentru faptul că BAMBI a adus natura României pe scenă și pentru că ne‑a permis să prezentăm munții Făgăraș unui public atât de numeros. BAMBI ne oferă motivația de a merge mai departe cu proiectul nostru de conservare a naturii și sperăm că acest proiect îi va inspira pe cât mai mulți oameni să se implice în protejarea pădurilor”, au declarat Barbara și Christoph Promberger, directorii executivi ai Fundației Conservation Carpathia.

proiectul gala

Acest premiu reprezintă o recunoaștere imensă a muncii susținute din ultimii paisprezece ani ai Fundației Conservation Carpathia și a eforturilor dedicate pentru binele naturii, nu doar la nivel național, ci și european.

Înființată în 2009, Fundația își propune să contribuie la conservarea și refacerea ecosistemelor naturale din munții Carpați, beneficiind astfel, de pe urma acestui proiect, biodiversitatea și comunitățile locale. Scopul Fundației este înființarea Parcului Național Munții Făgăraș și transformarea lui în cel mai emblematic parc național al Europei, care să aducă beneficii naturii și localnicilor din jurul acestor munți reprezentativi pentru România.

Gala Bambi este un eveniment anual, organizată din 1948 de grupul Hubert Burda Media. Evenimentul a revenit în forță în 2023 după pauza cauzată de pandemia COVID. La gală participă aproximativ 800 de invitați din showbiz, mass‑media, politică, economie, trasmite într-un comunicat Conservation Carpathia.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Naționala României de handbal feminin – o nouă victorie la Trofeul Carpaţi

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole