Proiectul noului stadion se leapădă de litigii, prin spargerea suprafeței în 2 loturi!

de | 10.06.2022 21:00 | Știri, Administrație, Pitești

 

Pe 27 aprilie, prin hotărâre de guvern, cele 17 ha de teren din jurul actualului Stadion „Nicolae Dobrinˮ au trecut din administrarea Ministerului Sportului în cea a unității administrative Pitești. Pentru a obține această decizie imperios necesară pentru a putea demara proiectul care are în centru cel mai frumos stadion din țară și o pistă de atletism, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a făcut cale bătută la București și pe la ușile ministerelor responsabile, iar după îndelungi insistențe a și reușit. Numai că problemele nu s-au oprit aici.

Pe suprafața respectivă sunt și porțiuni care fac obiectul unor litigii, ceea ce ar împiedica derularea investițiilor preconizate, așa că administraţia publică locală a fost nevoită să caute o soluţie pentru a scăpa de acestea. Şi s-a găsit! În ședința extraordinară a Consiliului Local, s-a votat spargerea în două loturi a suprafeței respective.

Când am transferat terenul, singura opțiune avută a fost să luăm și partea cu litigii. Astfel, acum am dezmembrat terenul în două: o parte mare, de 80.000 mp, care este pentru stadion și terenul de atletism, şi o parte mai mică, aflată în litigii, pentru care vom face un PUZ separat.”, a explicat edilul Cristian Gentea.

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București

Ultimele articole