Proiectul parlamentarilor Forța Dreptei, Kurzarbeit, pe ordinea de zi a plenului Senatului

de | 25.05.2022 16:00 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Proiectul de lege Kurzarbeit, programul pe care vor să-l continue parlamentarii din Forța Dreptei, a ajuns pe ordindea de zi a plenului Senatului.

Proiectul prevede măsuri de sprijin pentru angajatori și salariați în situații de dificultate economică temporară, altele decât cele din perioada stării de urgență/asediu/alertă.

Printre cei care așteaptă implementarea acestei măsuri se află și uzina Dacia, cel mai mare investitor din județul Argeș.

kurzarbeit - Proiectul parlamentarilor Forța Dreptei, Kurzarbeit, pe ordinea de zi a plenului Senatului

Amintim că la începutul lunii mai, deputatul argeșean Adrian Miuțescu a vizitat Uzina Dacia, iar la inițiativa membrului fondator al partidului Forța Dreptei, reprezentanții Dacia au cerut prelungirea Kurzarbeit.

Această măsură a mai fost introdusă de Guvernul Orban în anul 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. Modelul nemțesc Kurzarbeit presupune subvenţionarea de către stat a timpului redus de muncă.

Propunerea legislativă conține mai multe amendamente formulate de către Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii și deputat Forța Dreptei.

Prin derogare de la Codul Muncii, în cazul reducerii semnificative a activității determinată de existența unor situații de dificultate economică temporară, angajatorul are posibilitatea reducerii timpului de muncă a salariaților cu cel mult 80%, cu reducerea corespunzătoare a salariului. Măsura se poate aplica la nivel național sau sectorial, după caz, după aprobarea hotărârii de guvern în care se constată existența unei situații de dificultate economică temporară și se stabilesc domeniile de activitate și durata de aplicare. Măsura are caracter temporar, dar nu mai puțin de 3 luni”, transmite partidul Forța Dreptei.

Foto descriptiv: News.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu | Forța Dreptei

Ultimele articole