Propunere extravagantă: Diana Șoșoacă vrea ca România să anexeze teritorii din Ucraina

de | 22.03.2023 11:12 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Propunere extravagantă: Diana Șoșoacă vrea ca România să anexeze teritorii din Ucraina

Propunere extravagantă a senatoarei Diana Șoșoacă. Așa cum ne-a obișnuit, de-a lungul timpului, Diana Șoșoacă poate demonstra că are printre cele mai „halucinante” cereri.

Cel mai recent proiect de lege al acesteia prevede crearea unui tratat între România și Ucraina, prin care România să anexeze mai multe teritorii ucrainene.

Proiectul legislativ prevede „denunțarea Tratatului de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”, ratificat prin Legea nr. 129/1997, prin care se cere anexarea teritoriilor care au fost în componența României Interbelice.

Anexarea s-ar face printr-o lege cu trei articole, în care este specificat și anul anexării: 2027, iar ucrainenii ar urma să fie notificați cu un an înainte de schimbare.

Articolul unic se transformă în Art. 1. După Art. 1 se introduc următoarele articole:
Art. 2 – În temeiul art. 27 din Tratat, acesta va fi denunțat de partea română în anul 2027, cu respectarea termenului de încunoștințare de cel puțin 1 an înainte de expirarea perioadei de valabilitate.
Art. 3 – România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.
Art. 4 – După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial vor fi notificate autoritățile competente, inclusiv ONU, pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii”, se arată în proiect, potrivit Hotnews.ro.

„Să recuperăm identitatea culturală, tradițiile, obiceiurile și religia”

În expunerea de motive, Șoșoacă menționează că dorește să „recuperăm identitatea culturală, tradițiile, obiceiurile și religia populației românești estimată la aproximativ 1 milion de români, inclusiv familii mixte”.

De asemenea, senatoarea spune că tratatul din 1997 trebuie anulat, fiind „cel mai mare act de trădare” de după 1997, după ce țara noastră a acceptat pierderile teritoriale suferite după Pactul Ribbentrop – Molotov.

Amintim că Diana Șoșoacă a susținut că Ucraina ar trebui să dea ceva la schimb, având în vedere că România a ajutat statul aflat în război și a primit refugiați.

Având în vedere conflictul din Ucraina și faptul că statul român finanțează Ucraina cu tehnică militară și armament prin intermediul NATO, precum și faptul că prin România au trecut aproximativ 3 milioane de ucraineni, cerem Ucrainei să ne dea ținuturile locuite de frații noștri români”, susținea Șoșoacă.

Foto RomaniaTV

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Șoșoacă a asaltat Spitalul Vedea: managerul a evacuat clădirea, polițiștii s-au ascuns după gard!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: