PROPUNERE. Țigările electronice, interzise în spațiile publice

de | 18.02.2023 15:27 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Folosirea dispozitivelor moderne de fumat, precum cele care au la bază tehnologia de încălzire a tutunului și țigaretele electronice, ar urma să fie interzise în spațiile închise, arată cei de la avocatnet.ro. Aceste modificări sunt prevăzute într-o inițiativă legislativă înregistrată la Senat.

Astfel, parlamentarii vor să extindă actualele interdicții aplicabile produselor clasice din tutun și la utilizarea dispozitivelor moderne de fumat. Potrivit celor precizate în expunerea de motive a inițiatorilor, noile produse similare tutunului sau cele care conțin nicotină sunt din ce în ce mai des utilizate de minori cu vârste tot mai fragede, acesta fiind un motiv de îngrijorare pentru sănătatea publică, iar reglementarea propusă ar urma să prevină creșterea numărului de fumători și a îmbolnăvirii populației.

Potrivit propunerii legislative, care trebuie să primească votul parlamentarilor și să treacă de tot procesul legislativ pentru a se aplica, noile reglementări principale sunt:

  • interzicerea utilizării produselor similare celor din tutun în spații publice (instituții, magazine, restaurante, unități de învățământ, mijloace de transport în comun, avioane etc.)
  • interzicerea comercializării produselor similare celor din tutun în spații din vecinătatea școlilor, în locuri de joacă pentru copii etc.
  • interzicerea publicității produselor similare celor din tutun prin pancarte, în săli de spectacol, în magazine etc.
  • interzicerea  promovării prin sponsorizări a noilor produse de fumat în spațiul public, mai puțin în punctele comerciale care au această destinație
  • interzicerea fumatului (prin orice fel de produs – țigară, țigară electronică, dispozitiv de încălzire a tutunului) în interiorul autovehiculelor unde se află copii și femei însărcinate.

Foto descriptiv. Sursă foto: capital.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cardurile de energie 2023. De luni beneficiarii pot plăti facturile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Senatul României

Ultimele articole