Propuneri și inițiative privind strategia culturală a comunei Domnești 

de | 22.09.2022 10:00 | Știri, Județean, Politic

Bogdan Grigore, consilierul local USR din Domnești, a prezentat public propunerile și inițiativele pe care le-a avut în ședințele Consiliului Local.

Acesta a militat în mare parte, prin propunerile sale, pentru stabilirea strategiei culturale a comunei și pentru transparență din partea Primăriei față de cetățeni.

Inițiativele consilierului Bogdan Grigore sunt următoarele:

1. Propunere de proiect privind strategia culturală a comunei Domnești – proiect aprobat în ianuarie 2021;

2. Audit extern asupra activității Primăriei – proiect respins cot la cot de PSD și PNL;

3. Interzicerea înstrăinării terenului din islazul comunal, punctul Bahna Rusului – aprobat, însă sub o altă formă;

4. Propunere de proiect privind organizarea și popularizarea spațiilor culturale ale comunei Domnești – aprobată;

5. Transmiterea ședințelor de consiliu local în direct pe pagina de facebook a Primăriei Domnești – proiect respins de PSD și PNL.

 

consilier la Domnești

Consilierul local USR precizează de asemenea faptul că Domneștiul se pregătește să îmbrace haine de sărbătoare, anul 2023 fiind unul încărcat de semnificații istorice și emoții pentru că se vor împlini 500 de ani de la prima atestare documentară a satului.

 

O jumătate de mileniu. Sigur, satul este mai vechi, dar prima menționare a sa datează din 4 aprilie 1523.

 

Când am hotărât să mă implic în politica de la nivel local am avut în gând și acest lucru. Este un moment important, un moment uluitor, care trebuie tratat în primul rând cu profesionalism, apoi cu multă dragoste față de sat, de oameni și de istorie. Anul trecut, printre preocupările mele ca reprezentant al domnestenilor în Consiliul Local a fost asigurarea unui cadru pentru a crea un proiect amplu menit să onoreze aniversările din istoria noastră locală, iar anul acesta am reușit să duc la bun sfârșit două proiecte ample.

 

Primul a fost o monografie a bisericii din mijlocul satului, prima construcție cu adevărat monumentală din istoria noastră, cu un titlu sugestiv: ,,Buna vestire din mijlocul satului. ,,Frânturi de monografie domnesteană”. A fost lansată în primăvară.

 

Al doilea proiect, “Domnești – 500. Jubileul așezării de pe muscele”, cuprinde toate evenimentele, manifestările pe care le pregătim pentru anul viitor. El va intra în curând pe ordinea de zi a Consiliului local.”

 

 Domnești

 

Cu înțelepciune, cu deschidere și spirit de colaborare se pot face lucruri pentru comunitatea locală și din opoziție”, a transmis Bogdan Grigore.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bogdan Grigore | PSD | USR | USR domnești

Ultimele articole