Proteste la Casele Județene de Pensii

de | 26.10.2023 12:30 | Național, Eveniment

Angajații din zeci de Case Județene de Pensii, instituții care se află în subordinea Ministerului Muncii, au început proteste spontane în această dimineață.

Aceștia sunt nemulțumiți că nu le-au mai crescut salariile de circa 7 ani și că acestea sunt sub nivelul celor din Casa Națională de Pensii.

Potrivit antena3.ro, angajații a peste 23 de Case de Pensii Județene din întreaga țară au ieșit astăzi la protest, începând cu ora 10.

Gestul lor vine ca urmare a nemulțumirii față de nivelul de salarizare. Ei cer ca personalul caselor teritoriale de pensii să beneficieze, prin asimilare, de aceleași drepturi salariale ca personalul din cadrul CNP.

Proiectul de lege în acest sens, de completare a articolului 141 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, a primit aviz negativ din partea Guvernului, iar la Senat acest proiect a fost respins, urmând să intre și în dezbaterea Camerei Deputaților.

Activitatea cu publicul nu a fost perturbată, funcționarii de la ghișee fiind la dispoziția beneficiarilor, însă angajații susțin că dacă protestul de astăzi nu va fi luat în considerare de guvernanți, vor mai avea astfel de acțiuni și în următoarea perioadă.

sursă foto newsbucovina

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atac armat în SUA, soldat cu 22 de morți și 50 de răniți

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole