Atac armat în SUA, soldat cu 22 de morți și 50 de răniți

de | 26.10.2023 11:28 | Național, Eveniment

Două atacuri armate comise de aceeași persoană au avut loc miercuri seară în SUA, în Lewiston, al doilea cel mai populat oraș din statul american Maine.

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise şi peste 50 au rănite, relatează g4media.ro

Bilanţul victimelor este încă incert, deoarece oficialităţile au refuzat să dea cifre exacte, confirmând doar că sunt multe victime.

Primul atac armat a fost la o pistă de bowling, apoi la un restaurant.

Sute de polițiști percheziționează orașul Lewiston și zonele învecinate din statul Maine pentru a-l găsi pe bărbatul care a deschis focul și a ucis și rănit zeci de oameni.

Avem 22 de morţi confirmaţi şi mulţi, mulţi răniţi”, a declarat pentru CNN Robert McCarthy, primarul din Lewiston, oraşul în care s-a produs tragedia.

Încă nu sunt cunoscute motivele pentru care a comis acest masacru.

Ucigașul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonele menționate. Imaginile de la una dintre scenele crimei de miercuri seară au arătat un bărbat alb cu barbă, îmbrăcat cu hanorac cu glugă maro și blugi, ținând arma în poziția de tragere.

La scurt timp, polițiștii au obținut și furnizat date despre atacator. Numele acestuia este Robert C.Card, are 40 de ani și este un instructor de arme de foc certificat și un membru al Rezervei Armatei SUA.

Forţele de ordine încearcă să îl localizeze pe Robert Card 4/4/1983 în ceea ce priveşte împuşcăturile în masă de la Schemengees Bar şi Sparetime Recreation din această seară. Card ar trebui să fie considerat înarmat şi periculos.

Vă rugăm să contactaţi forţele de ordine dacă aveţi cunoştinţă de locul unde se află acesta”, au informat, în cursul zilei de joi, reprezentanții Departamentului de Poliţie din Lewiston.

Potrivit sursei citate, suspectul a fost internat în vara vara acestui an într-o unitate de psihiatrie timp de două săptămâni.

De asemenea, o mașină despre care poliția crede că ar fi a suspectului a fost localizată în Lisbon (Maine), la 8 mile (aprox. 13 km) de locul în care a avut loc masacrul, a declarat Mike Sauschuck, comisar de stat pentru Departamentul de Siguranță Publică, citat de CNN.

Autoritățile din Maine au transmis mesaje de avertizare populației, cerând oamenilor să rămână în locuințele lor, cu ușile încuiate, în timp ce urmărirea suspectului continuă. Astfel, sute de polițiști continuă să-l caute pe Card, considerat înarmat și periculos.

sursă foto Profimedia

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mașină de 70.000 de euro, confiscată de polițiști în urma unui control

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SUA

Ultimele articole