anchetaonline.ro

Ai putea primi vouchere în limita a 5 salarii minime dacă ai fost victima unei infracțiuni!

de | 03.02.2023 21:44 | Știri, Eveniment, Județean

Ministerul Justiţiei informat, în cursul zilei de vineri, că a iniţiat o procedura de consultare publică în cazul unui proiect.

Acest proiect are în vedere ca victimele infracţiunilor să poată să beneficieze de un avans din compensaţia financiară, potrivit Antena 3 CNN.

Astfel, victimele infracțiunilor pot solicita acest avans sub forma unui voucher în limita unei sume echivalente cu cinci salarii de bază minime brute pe țară.

Limita acordării voucherelor va avea un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii.

𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗝𝘂𝘀𝘁𝗶𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝘃𝗮 𝗼𝗳𝗲𝗿𝗶 𝘂𝗻 𝗮𝗷𝘂𝘁𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘂𝗿𝗴𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝘃𝗶𝗰𝘁𝗶𝗺𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗿𝗮𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗶̂𝗻 𝗹𝗶𝗺𝗶𝘁𝗮 𝘂𝗻𝗲𝗶 𝘀𝘂𝗺𝗲 𝗲𝗰𝗵𝗶𝘃𝗮𝗹𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗰𝘂 𝟱 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗯𝗮𝘇𝗮̆ 𝗺𝗶𝗻𝗶𝗺𝗲 𝗯𝗿𝘂𝘁𝗲 𝗽𝗲 𝘁̦𝗮𝗿𝗮̆Ministerul Justiției a inițiat astăzi, 3 februarie 2023, procedura de consultare publică a Proiectului de H.G. privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire și decontare a voucherelor destinate victimelor infracțiunii, pentru stabilirea cuantumului acestora, precum și a criteriilor de selectare a entităților publice și private înrolate în mecanismul de acordare și pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Justiției.

Proiectul operaționalizează prevederile Legii nr. 230/2022 de consolidare a ANABI, prin care a fost instituit Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, un fond care reutilizează în interes social activele confiscate în cadrul procesului penal.

Conform proiectului, victimele infracțiunilor pot solicita un avans din compensația financiară sub formă de voucher pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe țară. Voucherele vor fi acordate într-un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii.

Introducerea acestui mecanism de compensare, sub formă de vouchere, va contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente, materiale sanitare etc.

Prin acest proiect este stabilită metodologia necesară pentru emiterea, distribuirea și decontarea acestor vouchere.”, transmite Ministerul Justiţiei.

 

Foto descriptiv.
Sursa Foto anamariavasile.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Profesorul a fost amenințat cu moartea de elevul din Mărăcineni: „Dacă vii la școală, nu mai trăiești!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: