anchetaonline.ro

Putin anunță mobilizare parțială! Rușii care au între 18 și 65 de ani nu au voie să plece din țară

de | 21.09.2022 17:37 | Știri, După subiect, Eveniment

Președintele Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, iar bărbații ruși care au vârste între 18 și 65 de ani nu mai au voie să iasă din țară.

De asemenea, companiilor aeriene li s-a interzis să mai vândă bilete celor în cauză, cu excepția celor care prezintă dispensă de la Ministerul Apărării.

Mai mult, potrivit Sky News, prețul biletelor de avion s-au scumpit, în Moscova. De exemplu, zborurile pentru astăzi costa aproximativ 80.000 de ruble, fiind puțin sub 1.200 de lire sterline.

După anunțul privind mobilizarea parțială, procuratura din Moscova a transmis că cei care participă la mitinguri „ilegale” vor fi pedepsiți cu până la 15 ani de închisoare, asta după ce în mai multe orașe din Rusia, oamenii au început să protesteze.

Evenimentele de masă anunțate nu au fost coordonate cu autoritățile executive în conformitate cu procedura stabilită prin lege. Procuratura din Moscova avertizează că distribuirea unor astfel de materiale prin intermediul rețelelor de socializare, forumurilor și altor platforme de internet, implicarea utilizatorilor de internet, inclusiv a minorilor, în activități ilegale, precum și participarea la acțiuni ilegale sunt pedepsite în conformitate cu legislația administrativă și penală în vigoare”, se arată într-un comunicat al procuraturii.

Foto descriptiv Hotnews

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Avertisment din partea SUA: „Rusia ar putea ataca centre din România!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Moscova | Vladimir Putin