Putin ar fi fost mințit de consilieri! Toți se tem să îi dezvăluie pierderile militare şi economice

de | 31.03.2022 07:32 | Național, Știri

Noi informații ies la iveală despre modalitatea în care Putin relaționează cu consilierii lui, potrivit unui oficial american care ar fi făcut dezvăluiri amețitoare pentru CNN, citând informații declasificate.

Potrivit oficialului SUA, liderul de la Kremlin este „dezinformat” de către consilierii săi despre cât de prost se desfășoară războiul în Ucraina, dar și despre sancțiunile occidentale asupra economiei Rusiei. Totodată, consilierii lui Putin aleg să nu îi dezvăluie amploarea evenimentelor, din cauză că le-ar fi teamă.

Credem că Putin este prost informat de către consilierii lui despre cât de rău se descurcă armata rusă și despre cât de tare este lovită economia Rusiei de sancțiuni, pentru că principalilor să consilieri le este prea frică să-i spună adevărul”, a declarat oficialul citat de CNN.

Mai mult, se pare că Vladimir Putin nu ar fi primit informații nici cu privire la armata sa care „folosește și pierde recruți în Ucraina, ceea ce arată clar o întrerupere a fluxului de informații exacte către președintele rus”.

Liderul Rusiei și-ar fi dat seama că este dezinformat și ar fi avut loc o ruptură între el și oficialii armatei sale.

Avem informații că Putin s-a simțit indus în eroare de armata rusă. Există acum o tensiune persistentă între Putin și (Ministerul Apărării), care decurge din neîncrederea lui Putin în conducerea Ministerului Apărării”, a adăugat oficialul american.

Rusia continuă bombardamentele în Ucraina

Deși în urma întâlnirii dintre delegațiile rusă și ucraineană, care a avut loc marți, 29 martie, lucrurile păreau că vor lua o întorsătură favorabilă pentru ucraineni, între timp, Rusia s-a răzgândit. Bombardamentele au continuat, miercuri, încă de la primele ore ale dimineții. Forețele ruse au atacat aproape toate orașele de pe linia frontului care separă teritoriul controlat de guvernul ucrainean de zonele deținute de separatiștii susținuți de ruși din regiunea Donețk.

De asemenea, la Cernihiv, atacurile nu au fost reduse, așa cum anunțaseră cu o seară înainte oficialii ruși.
Credem în promisiunea Moscovei? Desigur că nu”, este mesajul postat de guvernatorul Viacheslav Chaus pe Telegram.

Guvernatorul a spus că rușii au lovit Cernihiv toată noaptea și că au fost atacuri și asupra orașului Nizhyn.

La puțin timp după această declarație, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu a observat nimic cu adevărat promițător sau care să pară un progres în negocierile de pace și a spus că mai este mult de lucru pentru un acord. De asemenea, Peskov a precizat că Rusia nu va purta negocieri despre Crimeea, pentru că „este parte a Federației Ruse”.

Occidentalii au avertizat cu privire la posibilitatea de răzgândire a rușilor și au mai spus că mișcarea ar putea avea legătură cu o retragere a trupelor pentru reaprovizionare, unele dintre ele fiind mutate în est pentru a-i încercui pe ucraineni.

Printre cei care și-au exprimat suspiciunea, se numără și Sir Richard Shirreff, fostul comandant suprem adjunct al NATO în Europa. Acesta a precizat că nu crede că va mai fi pace în Europa atâta timp cât Vladimir Putin rămâne președinte al Rusiei.

Este aproape sigur o recunoaștere a faptului că încercarea de a avansa pe axe multiple a eșuat și cel mai probabil va însemna o concentrare a forțelor într-o altă zonă”, a spus Sir Richard Shirreff.

Și vicepremierul Dominic Raab a declarat miercuri că Marea Britanie nu acordă încredere promisiunilor care vin dinspre Rusia cu privire la acțiunile trupelor Kremlinului în Ucraina.

Aş fi foarte atent„ la ce promite maşinăria de război a lui Putin. „În cele din urmă, ei trebuie testaţi prin acţiunile lor şi trebuie să se retragă din Ucraina, nu doar să se repoziţioneze”, a transmis acesta.

Reamintim că printre cele mai importante propuneri ale Kievului privind garanțiile de securitate pentru Ucraina se numără neutralitatea, posibila integrare în UE și fără baze străine pe teritoriul Ucrainei.

 

Foto Mediafax.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa | NATO | Rusia | Ucraina | Vladimir Putin

Ultimele articole