Rabla și în 2023. Ministrul Mediului: ”Creștem bugetul pentru mașinile electrice”

de | 31.01.2023 12:23 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Economic, Județean, Național

Ministrul Mediului a anunțat, astăzi, la începutul ședinței de Guvern că a început pregătirea programelor Rabla clasic, Rabla plus și Rabla local. Totodată, oficialul a declarant că există buget pentru a asigura o creștere cu 15% a primei de casare pentru Rabla clasic. O altă veste bună este că se crește bugetul pentru mașinile electrice.

”Am început pregătirea programelor ”Rabla clasic”, ”Rabla plus” și ”Rabla local”. În cadrul Programului ”Rabla clasic”, care oferă acel bonus pentru casarea mașinilor vechi și posibilitatea de cumpărare de mașini clasice, cu motorizare clasică, noi. Avem bugetul pentru a asigura o creștere cu 15% a primei de casare, așa cum și dumneavoastră ați discutat la ”Dacia”, cu ocazia vizitei pe care ați efectuat-o. Avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat în 2023. În același timp, creștem bugetul pentru mașinile electrice. Conform discuțiilor de acum doi ani, cu producătorii și importatorii de mărci auto, am stabilit atunci un program care oferă predictibilitate, oferă o evoluție predictibilă în timp. Am stabilit împreună cu dânșii acum doi ani, pe patru ani, un program care ajută atât sectorul, cât și cetățenii, în mod special, pentru schimbarea autoturismelor vechi. Anul trecut s-au constatat evoluții absolut pozitive pe piața auto din România. A crescut numărul de mașini noi înmatriculate, a crescut exponențial numărul de mașini electrice înmatriculate datorită programelor derulate prin Administrația Fondului pentru Mediu. S-a redus numărul de mașini second-hand pentru prima dată după foarte mulți ani. Deci, parcul auto din România se întinerește și am putea spune că la sfârșitul anului 2023 bifăm inclusiv obligația din PNRR. Ne-am asumat că vom scoate peste 250.000 de mașini vechi din circulație. Cred că la sfârșitul anului 2023 deja ținta pentru ’26 va fi atinsă”, a explicat, marți, ministrul Mediului Tánczos Barna, la începutul ședinței de Guvern, răspunzând unei întrebări a premierului Nicolae Ciucă.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Ce buget are și când se demarează

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului