Radu Perianu, candidatul PNL la Consiliul Județean Argeș: ”Intru în această competiție ca să câștig!”

de | 01.03.2024 16:01 | Județean, Politic

În acest moment are loc conferința de lansare a candidatului liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș. Astfel, candidatul liberal care intră în cursă este Radu Perianu, cel care acum ocupă funcția de prefect de Argeș.

Radu Perianu a venit pe funcția de prefect în octombrie 2021. De profesie avocat, Radu Perianu, face parte din organizația PNL Argeș și a fost consilierul personal al prim-ministrului Florin Cîțu și susținător al acestuia. Radu Perianu a deținut, în trecut, și funcția de președinte al PNL Pitești, iar în mandatul 2012-2016 a fost consilier local la Pitești.

Puteți urmării live conferința aici.

UPDATE:

”Este cel mai activ prefect din ultimii 20-25 de ani”

Președintele PNL Argeș, Alina Gorghi a precizat în deschiderea conferinței că astăzi a fost desemnat în cadrul BPJ a PNL Argeș candidatul PNL la CJ Argeș: ”Vorbesc despre un om care pune oamenii pe primul loc. Un om care iubește din suflet județul Argeș. Un om care de astăzi a primit în unanimitate votul colegilor din organizația pe care o conduc pentru a candida la funcția de președinte a CJ Arges. A practicat mult timp o profesie liberală prin excelență: avocatura. Este un jurist care cunoaște extrem de bine legislația țării noastre și este prefectul județului Argeș din 2021. Așa că putem să spunem că este unul dintre puținii oameni din județ care cunoaște foarte bine problemele fiecărei localități din județul nostru. Din punctul meu de vedere este cel mai activ prefect din ultimii 20-25 de ani și vreau să vă amintesc că acțiunile sale de control în domeniul azilelor de bătrâni au fost cel mai mediatizate în presa centrală. De asemenea, cu Radu Perianu prefect a fost analizată la rece situația din spitalele din județul nostru. O situație foarte complicată, o situație care nu de puține ori a degenerat în drame și cred eu că această situație a spitalelor, analizată, monitorizată de Radu Perianu este cel mai mare of, cea mai mare supărare a argeșenilor. Tot el a arătat că în Argeș este posibil să faci administrație la nivelul județului astfel încât instituțiile să lucreze în favoarea cetățenilor pentru ca lucrurile să se schimbe în bine. Este genul de om care nu va ține niciodată mizeria sub preș. Tot în calitate de prefect Radu a susținut drepturile piteștenilor de a fi consultați în ceea ce privește problema Pădurii Trivale (…) Sunt foarte multe argumente pentru care putem să spunem că Radu Perianu este o alternativă sănătoasă la stagnarea de acum, este o alternativă proaspătă față de actuala conducere a CJ (…)”.

”Sunt sigur că nu le voi înșela așteptările!”

Radu Perianu a precizat că nominalizarea și candidatura colegilor din BPJ al PNL Argeș pentru CJ Argeș îl ”onorează, mă obligă și sunt sigur că nu le voi înșela așteptările sub nicio formă!” Ulterior Radu Perianu a vorbit atât despre problemele actuale, cât și despre importanța dezvoltării județului Argeș.

”Este nevoie ca acest județ să se dezvolte”

Prin conceptul Pitești Tech City, Radu Perianu precizează: ”scopul nostru principal este creșterea veniturilor cetățenilor care locuiesc în județul Argeș. (…) Este nevoie ca acest județ să se dezvolte și să înceapă să o ia în sus, economic vorbind. Acestea nu sunt simple lozinci. Am spus că avem proiectul Pitești Tech City, care vizează dezvoltarea egală și echitabilă a întregului județ: dezvoltarea economică, dezvoltarea socială, dezvoltarea serviciilor medicale, dezvoltarea administrației, pentru a o face mai transparentă (…). ”

Radu Perianu a subliniat în discursul său faptul că nu depinde de vreo funcție politică, iar intenția lui este de a pune oamenii pe primul loc: ”Hai să punem oamenii pe primul loc. Să gândim toate proiectele în perspectiva folosului omului, a argeșeanului. Și dacă le rezolvi problemele pe care le au, dacă le va plăcea să trăiască în Argeș, dacă vor simți că vor câstiga destul de bine în Argeș și celelalte chestiuni se vor rezolva de la sine, atrăgând ascensiunea Argeșului, cel puțin pe locul pe care a fost (…) Despre mine vreau să spun două lucruri: 25 de ani am fost avocat și am reprezentat mii de oameni, prin urmare am o profesie pe care mă bazez. În același timp nu depind de vreo funcție politică pentru a-mi duce traiul. Mâine dacă nu mai fac politică sunt același om, nu se schimbă cu nimic, nu pierd nimic. Prin urmare cred că buna – credință și intenția de a pune oamenii pe primul loc nu poate fi pusă la îndoială de nimeni. (…) Intru în această competiție nu ca să mă aflu în treabă, nu ca să fac figurație. Intru în această competiție ca să câștig și îi asigur pe toți că toate eforturile mele intelectuale și fizice vor fi puse în slujba acestei candidaturi pentru a câștiga Consiliul Județean Argeș”.

În ceea ce privește lista consilierilor județeni aceasta va fi definitivată și prezentată până la sfârșitul lunii în curs. Totodată un alt lucru important de menționat este că Radu Perianu a anunțat că își va da demisia din funcția de prefect în termenul legal, astfel încât să poată candida și face campanie fără a fi îngrădit de constrângerile funcției. În locul acestuia va veni tot un alt liberal.

Sursă foto: screenshot Facrebook

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alin Călinescu, managerul Centrului Cultural Mioveni, a trecut la PNL Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Radu Perianu

Ultimele articole