Guvernul a aprobat. Radu Perianu a fost eliberat din funcție, iar Dragoș Predescu a fost numit prefect!

de | 11.04.2024 21:17 | Administrație, Județean, Politic

Iată că a venit și decizia. Liberalul Radu Perianu a fost înlocuit în ședința de Guvern de astăzi cu Dragoș Predescu. Această decizie vine după ce Radu Perianu și-a înaintat demisia de câteva zile și era la dispoziția Guvernului. Și asta pentru că Perianu și-a anunțat de ceva vreme candidatura din partea PNL Argeș la conducerea CJ Argeș.

Astăzi Executivul a aprobat două hotărâri, una privind eliberarea lui Perianu Radu-Valeriu din funcția de prefect al județului Argeș și alta privind numirea lui Predescu Lucian-Dragoș în funcţia de prefect al județului Argeș.

Sursă foto: Facebook Instituția Prefectului - Județul Argeș

Radu Perianu

Radu Perianu a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Bucuresti și a profesat timp de 25 de ani ca avocat. Membru PNL este din anul 1998. A fost președinte al PNL Pitești, iar în administrație, Radu Perianu a debutat în mandatul 2004-2008, la nivel de Consiliu Local Pitești. La sfârșitul anului 2021, pe data de 22 octombrie, în ședința de Guvern, Radu Perianu a fost numit prefectul județului Argeș.După demiterea fostului prefect Emilia Mateescu, atribuțiile de prefect au fost preluate de Lucian Ionescu, iar pe 22 octombrie 2021, premierul de la acea vreme, Florin Cîțu, l-a desemnat pe Radu Perianu noul prefect de Argeș. Conducerea PNL Argeș l-a desemnat pe 1 martie anul acesta, pe prefectul Radu Perianu drept candidat al partidului la Consiliul Județean Argeș.

Astăzi în cadrul unei conferințe de presă Radu Perianu și-a prezentat sinteza activității ca Prefect al județului Argeș.

”Cel mai greu moment a fost pandemia de coronavirus!

Obiective și reușite:

  • Reducerea timpului de așteptare la examinare la Permise
  • Campanii de sănătate: prevenirea cancerului colorectal, prevenirea cancerului de col, depistarea Hepatiei C, încurajarea donării de sânge
  • Programe sociale:  239226 pachete cu alimente distribuite prin POAD, 159484 pachete igienă, 408 carduri pentru nou-născuți, 7800 de tichete sociale  pentru elevi
  • Comisie mixtă de control în unitățile de învățământ și în creșe
  • Comisia de control privind spitalele din Argeș
  • Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte-  75.443 pașapoarte emise
  • Comisia de control privind centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și copiilor
  • Verificarea legalității actelor: reprezentarea în instanță aproximativ 1000 de dosare
  • Vizite ale delegațiilor străine
  • Participare programe tineri

Îmi voi face treaba cu aceeași determinare din prima zi până în ultima zi!”, a scris Radu Perianu pe pagina de Facebook.

3. Dragos Predescu burlacii

Dragoș Predescu

Tânărul Dragoș Predescu, avocat de profesie, a ocupat funcția de directorul Cancelariei Prefectului, iar anterior a deținut și funcția de subprefect al județului Argeș. În 2019, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București și a devenit avocat stagiar. A pledat în fața instanței în numeroase procese civile și penale, până în octombrie 2021, când a preluat funcția de demnitate publică, moment în care s-a suspendat din Baroul Argeș. Prin această numire la vârsta de 27 de ani (urmând să împlinească 28 de ani în luna mai), Dragoș Predescu, devine cel mai tânăr prefect pe care județul Argeș l-a avut.

Următorul pas este ca hotărârile aprobate să fie publicate în Monitorul Oficial și noul prefect să depună jurământul, cel mai probabil mâine.

Sursă foto: Facebook Dragoș Predescu și Facebook Instituția Prefectului – Județul Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dragoș Predescu, director al Cancelariei Prefectului: Să nu confundăm curajul tinerilor cu naivitatea! Până la urmă, din curaj și viziune se naște inovația!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dragoș Predescu | Guvernul României | Radu Perianu