Raed Arafat are COVID! Anunţul secretarului de stat!

de | 18.04.2022 22:27 | Știri, Eveniment, Național

În urmă cu puţin timp, secretarul de stat Raed Arafat a anunţat pe pagina publică de social media că este pozitiv la un test rapid prentru depistarea COVID 19. Domnia sa a dat asigurări că se simte bine şi că nu este îngrijorat că ar fi putut îmbolnăvi alte persoane, întrucât a purtat mereu mască de protecţie, cu grad ridicat, model FFP 2.
Dupa un test rapid administrat de mine acasa, in aceasta seara, am iesit Covid pozitiv. Acesta dupa ce dimineata testul a fost negativ, eu purtand masca FFP2 tot rimpul.
Simptomele pe care le am la acest moment sunt usoare. Voi continua sa lucrez de la domiciliu in urmatoarele zile!”, este anunţul public făcut de şeful SDU, medicul Raed Arafat.
Vă reaminim că în această perioadă numărul cazurilor de infectări cu virusul COVID 19 este în creştere în ţara noastră, dar şi în alte state.
În ultimele 24 de ore, 3 oameni au murit şi 636 de români au fost depisaţi ca fiind pozitivi în urma tesatării.
În momentul de față 1.702 persoane pozitive sunt internate în secții, din care 101 sunt copii.
Mai mult, 235 din aceste persoane sunt internate în ATI. Dintre cei aflaţi în Terpie Intensivă, 201 adică (85.53%) sunt persoane nevaccinate (care nu au un certificat care să ateste vaccinarea).
Autorităţile medicale fac apel la persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.
De asemenea, în situația în care aveți forme severe și simptomele se manifestă agresiv apelați numărul unic de urgență 112.

INFO!  Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!

 * Din totalul de 3 pacienți decedați, 2 au fost nevaccinați și 1 vaccinat. Pacientul vaccinat care a decedat avea 68 de ani și prezenta comorbidități.
** În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.035 teste RT-PCR (1.711 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.324 la cerere) și 8.492 teste rapide antigenice.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

I-a murit băiețelul lui Ronaldo! Situație emoțională grea pentru Georgina!


 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: COVID-19

Ultimele articole