anchetaonline.ro

Rafila despre creșterea cazurilor de COVID: În ultimele 3 săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri

de | 11.07.2022 15:40 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit, luni, în cadrul unei conferințe de presă, despre creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19. În săptămâna care a trecut au fost raportate aproape 15.000 de cazuri noi de infectare, în ultimele trei săptămâni fiind înregistrată o dublare săptămânală a numărului de infectări.

De asemenea, Rafila spune că creșterea ar putea continua în următoarele 4-5 săptămâni.

În ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărul de cazuri. E un trend așteptat. Opinia noastră e că această creștere va mai dura 4-5 săptămâni. Gradul de pozitivare a testelor a ajuns la 12%”, a declarat Alexandru Rafila.

În acest context, începând de marți, 12 iulie, Ministerul Sănătății va furniza informarea zilnică privind infectările.

În prezent, în spitale sunt internate 1.410 persoane, ocupând 5,84% din numărul de paturi din planul de reziliență. La ATI sunt internate 86 de persoane, din care 68 sunt nevaccinate.

33 de oameni au murit în această perioadă, din cauza COVID.

Azi am avut o teleconferință cu directorii DSP-urilor. Una dintre concluzii este necesitatea operaționalizării centrelor ambulatorii în weekend.

În momentul de față, pe măsură ce serviciile de ambulanță fac față, nu este necesară deschiderea de noi centre de testare, a spus Rafila.

Nu este o urgență deschiderea centrelor de testare. Urgența era când aveam mii de solicitări la ambulanță. Sunt până într-o sută de solicitări la ambulanța București-Ilfov, ceea ce nu este mult”, a adăugat Ministrul Sănătății.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Sănătății