(VIDEO) Simona Bucura Oprescu: „Visul meu este să avem o viață mai bună în comunitate”

de | 11.07.2022 16:07 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Politic

În cadrul proiectului „Interviu cu deputatul tău”, organizat de Parlamentul României, deputatul argeșean Simona Bucura Oprescu a acordat un interviu memorabil, în care a vorbit despre începuturile carierei sale în politică.

Astfel, aflăm că deputatul argeșean a intrat pe scena politică încă de la o vârstă fragedă, și anume de la 16 ani, spunând că dorința sa a fost aceea ce a schimba lumea, vis la care nu a renunțat nici până în ziua de azi.

Fiind întrebată dacă s-a simțit discriminată în această lume dominată de bărbați, Simona Bucura Oprescu mărturisește că este mult mai greu pentru o femeie să facă politică.

Femeia se luptă, mai mult sau mai puțin vizibil, atât cu judecată femeilor, cât și cu judecata bărbaților, fiindcă trăim într-o societate în care modelele celor care decid sunt, în general, modele masculine. Trăim într-o societate în care unei femei îi este mai greu decât unui bărbat să obțină voturi. În general, femeile în politică, sunt mai degrabă, excepție decât regulă”, a spus Simona Bucura Oprescu.

Simona Bucura Oprescu a vorbit și despre proiectele legislative cu care se mândrește în aceste două mandate. Deputatul amintește că a contribuit la mai multe acte normative benefice pentru România printre care „Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea Codului administrativ”, legea câinilor salvamontiști sau legea care duce la scăderea birocrației în România. Simona Bucura Oprescu a participat la elaborarea a 200 de acte normative, fiind coinițiator, iar 59 dintre acestea au devenit deja legi.

Deputatul argeșean a mărturisit și care este rolul său în calitate de președinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului:

Visul meu este ca fiecare dintre noi să avem într-o zi o viață mai bună în comunitate și fiecare dintre comunitățile din România să ofere servicii publice de calitate. Toți spunem că vrem o țară ca afară. Eu îmi doresc ca fiecare dintre noi să putem da copiilor rădăcini și aripi, iar copiii noștri să rămână aici, acasă, fiindcă au o țară ca afară. Lucrurile acestea nu pot fi făcute decât printr-o colaborare loială între instituțiile statului, între autoritățile publice locale, autoritățile județene, parlamentari și reprezentanții Executivului.
Lucrurile acestea nu pot fi făcute decât lăsând la o parte ambițiile și orgoliile politice și înțelegând că fiecare dintre noi suntem în slujba celor care ne-au ales.”, a adăugat deputatul argeșean, Simona Bucura Oprescu.

Vezi aici interviul complet:

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Simona Bucura Oprescu: „A fost aprobată Strategia Națională a Locuirii!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu